Kinderzwerfboek station in Woensdrecht geopend

Foto: Jan

Woensdagmiddag is in het Participatie Café ’t Blickvelt in Woensdrecht het Kinderzwerfboek Station geopend.

Een Kinderzwerfboek station is een openbare plek waar kinderen een boek kunnen ophalen om thuis te lezen en een inzamelpunt voor gelezen (kinder)boeken. Op deze laatste dag van de kinderboekenweek werd het Kinderzwerfboek Station in Woensdrecht geopend.

Kinderzwerfboeken

Een kinderzwerfboek is een kinderboek dat mag rondzwerven. Elk boek heeft een sticker met een unieke code aan de binnenkant en een ‘zwerfsticker’ aan de buitenkant. Als een kind een boek uit heeft mag hij of zij het aan een ander kind doorgeven, in de trein of op school of in een wachtkamer van dokter of tandarts achterlaten voor anderen of het naar een Kinderzwerfboek Station terugbrengen.

Door de registratie is het mogelijk om een boek op zijn zwerftocht door het land te volgen. Na het aanmaken van een account op de site www.kinderzwerfboek.nl kan je gevonden boeken aanmelden door de zwerfcode in te vullen of kan je opzoeken waar een boek met een bepaalde zwerfcode heen is gezworven.

De zwerfcode in een boek

Inzamelen

Mensen die nog nette kinderboeken in de kast hebben staan die niet meer gelezen worden, kunnen ze inleveren bij het Kinderzwerfboek Station zodat ook anderen er plezier van kunnen hebben.
Het Kinderzwerfboek Station in Woensdrecht heeft ook een aantal boeken van de bibliotheek in Huijbergen gekregen.

Het doel

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in Nederland aan het lezen te krijgen. De bedoeling is om hiermee het taalkundig inzicht en de woordenschat van kinderen te vergroten en ze daarmee een voorsprong in de maatschappij te geven.

Het Participatie Café ’t Blickvelt in Woensdrecht

Het vandaag geopende Kinderzwerfboek Station heeft als ‘stationchef’ Adri van Zweden, daarbij geholpen door Erika Krijtenburg. Zij registreren de boeken, voorzien alle boeken van stickers en zorgen dat het station er netjes bij staat.

Erika en Adri

Een net binnen gebracht boek wordt geregistreerd en voorzien van zwerfcode stickers

Maar Participatie Café ’t Blickvelt is meer dan alleen een Kinderzwerfboek Station. Het Participatie Café heeft, zoals de naam al aangeeft, als doel de mensen uit Woensdrecht bij de samenleving te betrekken. Door de jaren heen zijn de meeste voorzieningen uit Woensdrecht vertrokken en in Hoogerheide geconcentreerd maar zeker voor kinderen en ouderen is dit vaak lastig of onmogelijk te bereiken zonder hulp.

Het Participatie Café is een plek waar mensen uit Woensdrecht elkaar kunnen ontmoeten, een kopje koffie drinken, hun dagelijkse inkopen doen bij de mini Jumbo buurtwinkel, boeken lenen, kleine reparaties laten uitvoeren en er worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Openingstijden
Het Participatie Café ’t Blickvelt in Woensdrecht is elke dag geopend. Door de week van acht uur ’s morgens tot half zes ’s middags, op zaterdag van acht tot vier uur ’s middags en op zondag van acht tot één uur ’s middags.

Bibliotheek
Naast de kast met Kinderzwerfboeken heeft Participatie Café ’t Blickvelt een bibliotheek met circa duizend boeken in alle mogelijke genres. Een boek lenen kost twintig cent per boek. De boeken zijn afkomstig van de bibliotheek in Huijbergen en van particulieren.

Activiteiten

Reparatie café
Elke eerste en derde vrijdag van de maand zitten er in het Participatie Café weer vrijwilligers klaar voor reparaties aan huishoudelijke apparatuur en dergelijke.

Soep van de dag op woensdag
Wist u, dat u elke week op woensdag bij het Participatie Cafe terecht kunt voor een heerlijke lunch? De lunch wordt geserveerd van 11.30 tot 13.30. Deze week stond er verse soep met brood op het menu.

Beginnerstraining smartphones en tablets
Elke zondag van tien tot twaalf uur ’s morgens wordt er in het participatie café een beginnerstraining voor smartphones en tablets gehouden.
Opgeven via email [email protected]

Nieuws
Nieuws over deze en andere activiteiten is te vinden op de Facebook pagina van Participatiecafé ’t Blickvelt.

Reacties

article
9858
Kinderzwerfboek station in Woensdrecht geopend
Woensdagmiddag is in het Participatie Café ’t Blickvelt in Woensdrecht het Kinderzwerfboek Station geopend. Een
https://woensdrecht.nieuws.nl/kinderzwerfboek-station-woensdrecht-geopend/
2018-10-10T18:19:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2018/10/10163125/20181010_Woe_Kinderzwerfboeken_001.jpg
Kinder Zwerfboek station
Nieuws, Woensdrecht