Een kijkje in de vliegtuigsuite in Hoogerheide

Hij vloog de hele wereld over. Nu is het vliegtuig definitief geland in Hoogerheide. Sinds oktober 2017 is het zelf mogelijk om in de Fokker 27 te overnachten. We namen een kijkje.

Vliegtuigproducent Fokker heeft van oudsher een band met Hoogerheide dankzij de aanwezigheid op vliegbasis Woensdrecht. Die verbinding zette Gerhard Horstink en Esther Slootweg aan om een oud toestel te kopen en het om te bouwen tot luxe suite.

Na een periode van verbouwen waarbij alles op maat gemaakt moest worden, sliepen de eerste gasten in oktober 2017 in het toestel. “Ze mochten tegen een gereduceerd tarief overnachten maar moesten daarvoor wel kritisch op alles letten”, zegt Esther. Het resultaat was een gefinetuned vertrek met haakjes op de juiste plek, voldoende opbergmogelijkheden en een toegangsdeur die niet te zwaar open en dicht gaat.

Vanaf februari liep het storm met de reserveringen nadat de suite op televisie was geweest bij omroep Max. “Er kwamen in de twee dagen daarna honderden aanvragen binnen. Sindsdien zijn er dagelijks aanvragen. Het toestel is nu zo’n 25 nachten per maand gereserveerd.”

De gasten zijn volgens Esther met name mensen die iets te vieren hebben. Om daarop in te spelen heeft ze cadeautickets op de markt gebracht. Een overnachting kost vanaf 195 euro. Daarvoor krijgt de gast een unieke suite met alle denkbare voorzieningen. “Een comfortabel bed, een keuken met koelkast, magnetron en koffiezetter. Drankjes, snacks en indien gewenst zorgen we dat er bos bloemen klaar staat of slingers hangen”, zegt Esther.

Het ontbijt is inbegrepen en wordt in een grote mand naar het vliegtuig gebracht. Ontbijten en ontspannen kan ook op het privéterras of aan de ontbijttafel in de B&B.

Het terrein herbergt ook het succesvolle wijnbedrijf van Gerhard en Esther. Niet geheel toevallig dus, dat een onboard mini-wijnproeferij ook bij de ervaring hoort.

Reacties