Kartkampioen Wouter Poleij voor de tweede keer gehuldigd

Bij de burgemeester aan tafel
Foto: Jan Krijtenburg

Vrijdagmiddag werd kartkampioen Wouter Poleij al weer voor de tweede keer gehuldigd voor het behalen van het Nederlands Kampioen Huurkarts Kids.

Op 15 december 2019 is Wouter Nederlands Kampioen Huurkarts Kids geworden en op het gemeentehuis in Hoogerheide werd hij hiervoor gehuldigd door wethouder voor sportzaken, Hans de Waal en burgemeester Steven Adriaansen.
Uit handen van de burgemeester en de wethouder ontving Wouter, namens de gemeente, een mooie ‘Woensdrecht tas’ met inhoud.

Wouter bij de ‘Wall of Fame’ in de hal van het gemeentehuis

Kampioen in 2017

Dit is al zijn tweede huldiging op het gemeentehuis want in 2017 werd hij ook al voor zijn toen behaalde kampioenschap ontvangen op het gemeentehuis. Bij die gelegenheid had Wouter al aangekondigd dat hij nog wel terug zou komen voor een volgend kampioenschap.

Kampioen in 2019

Na twaalf gereden wedstrijden in 2019 behaalde Wouter op 15 december zijn kampioenstitel binnen op de kartbaan in Oldenzaal. De kartwedstrijden voor het Nederlands Kampioen Huurkarts Kids worden door het hele land verreden, tot aan Groningen toe.

De deelnemers aan deze wedstrijden rijden allemaal in gehuurde karts. Na twee oefenrondjes wordt de wedstrijd in vier manches van een kwartier verreden. De deelnemers kunnen in principe elke manche een andere kart treffen zodat het puur op de rijder aankomt zodat niet degene met de duurste kart wint maar de beste stuurman.

Formule Karting 2 en autosport

En Wouter wil meer. Wat het karten betreft wil hij aan de Formule Karting 2 gaan deelnemen. Daar is eigenlijk een gewichtslimiet voor maar door Wouter zijn behaalde kampioenschap krijgt hij ontheffing daarvoor en mag toch meedoen.

Behalve voor karten, heeft Wouter ook ambities voor de autosport. Daarvoor oefent hij bij NXT racing in een Renault Twingo. Dit jaar wil hij in de NXT Twingo vijf clubraces gaan rijden. Als hij dan zijn race licentie behaald heeft wil hij het jaar daarop mee gaan doen aan de Peugeot 206 GTi Cup.

Sponsors

In de autosport en kartsport heb je sponsors nodig en gelukkig heeft Wouter die ook. Helaas valt zijn hoofdsponsor, het postbedrijf Sandd, af door de fusie met PostNL dus is Wouter op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Natuurlijk zijn deelsponsors ook welkom.

Links

Reacties