Kapper Erwin (49) werkt én woont in zijn camper (video)

Kapper Erwin Rompa (49) woont en werkt in zijn camper uit 1992. Tijdens de corona-lockdown verbleef hij wekenlang in Hoogerheide, maar ondertussen reist hij van camping naar camping met zijn mobiele kapsalon.

Eén van de campings waar Rompa campinggasten voorziet van een mooie coupe is camping De Wereld, een gezinscamping met fesitvalvibe in het Flevolandse Zeewolde. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is het een komen en gaan van mensen die hun haar laten knippen, of daar een afspraak voor maken. “Als ik een paar mensen op een camping heb geknipt gaat het als een lopend vuurtje”, zegt de kapper.

De camper is van alle gemakken voorzien en is voor Rompa een ideale kapsalon. Naast een draaibare stoel en een grote ronde spiegel, is de camper voorzien van een wastafel, en voldoende opbergmogelijkheden voor zijn kappersgerei. Maar het belangrijkste is voor Erwin Rompa de mogelijkheid om de klant in de stoel exclusieve aandacht te geven. “Een mooi kapsel én een goed gesprek”

In de negen weken dat Erwin noodgedwongen stopte met knippen werkte hij in Hoogerheide aan de letters op zijn camper: “Cuts on the Road”, staat er op de zijkant en de achterkant van het voertuig. Als het drukke hoogseizoen er weer op zit wil hij de camper onder meer schilderen. “Je kan er altijd aan bezig blijven, dat is het leuke eraan”, zegt hij.

Journalist Vincent Krijtenburg maakte de video over Erwin Rompa en zijn mobiele kapsalon voor zijn YouTube-kanaal ‘Rijdende Redactie’.

Reacties

Cookieinstellingen