Julio Neves Dias: “Waar heb jij behoefte aan deze kerst?”

Julio Neves Dias
Julio Neves Dias
Foto:

Advertorial – Het is half december. Terwijl ik dit schrijf zit ik midden in een prachtige scene waar menig film regisseurs jaloers op zullen zijn: “het is nog vroeg in de ochtend, de zon komt op over het prachtige witte landschap, buiten is het koud, maar binnen is het heerlijk warm. Sommige huizen en straten zijn feestelijk verlicht met kerslampjes en hier en daar ruik je de verse dennengeur, afgewisseld met de geur van verse koffie, chocomel en afgebakken croissants.”

​​​​​​​Alhoewel deze periode voor veel mensen betekent dat ze overbeladen gaan worden met stress, verplichte bezoekjes en veel eten, zie je ze over het algemeen in een feestelijke en vrolijke stemming. Zelfs voor de 4e x op een dag Mariah Carey’s ‘All I want for Xmas’ horen, is reden voor een vreugde dansje.
​​​​​​​Toch is het niet voor iedereen dennengeur en maneschijn…

Er zijn mensen die in deze periode letterlijk in het donker (gaan) zitten. Mensen die het liefst, net als een egel, in oktober/november beginnen aan een lange winterslaap om zo de winter en de drukke decemberperiode over te slaan. Deze mensen proberen zichzelf te troosten met de gedachte in april/mei weer hun teenslippers en luchtige kleding aan te kunnen doen. Maar helaas is voor velen van hun deze gedachte niet voldoende.
Mensen voelen zich vaker in deze periode eenzaam. Dit kan gerelateerd zijn aan:

  • Financiële problemen
  • een familieruzie,
  • relatiebreuk,
  • burn-out,
  • (chronische) vermoeidheid,
  • depressies,
  • niet lekker in je vel zitten,
  • niet tegen de (feest)drukte kunnen

Dat we het soms zwaar hebben (en misschien zelfs zwaarder in deze tijd van het jaar) weten we vaak niet van elkaar, omdat we het goed van elkaar verborgen weten te houden. We doen ons vaak sterker voor dan dat we daadwerkelijk voelen. ‘Gelukkig’ zijn en ‘geluk’ nastreven is het nieuwe normaal. Kijk maar om je heen en op social media. Het wordt van ons verwacht dat we gelukkig zijn en er alles aan doen om gelukkig te blijven. We hebben en maken weinig tijd voor onze echte gevoelens en emoties. De stap om hulp te vragen is daarom voor velen van ons een hele grote geworden. En dat terwijl we misschien al voldoende hebben aan een luisterend oor.

All I want for Christmas…

Waar heb jij behoefte aan deze kerst? Wanneer heb je werkelijk tijd voor jezelf genomen en naar je gevoel geluisterd? Ga je in 2023 voor jezelf kiezen?

Ik ben Julio Neves Dias. Ik ben gecertificeerd coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden, liefde en relatie.
Ik nodig je van harte uit om een keer met mij een kopje koffie of thee te drinken. Vrijblijvend en volledig in vertrouwen.
Ik stel jou dan graag de vraag: “hoe is het met jou?”
Kan jij eerlijk antwoorden?

Check mijn website www.jndcoaching.nl voor meer informatie en contactgegevens.

Hele fijne (feest)dagen en op naar een mooi en gezond 2023.
Zorg goed voor jezelf en daar waar mogelijk voor elkaar.

Cookieinstellingen