Jeugdland Uit De Kunst geopend

Foto: Jan

Met het doorknippen van een lint in het ‘museum’ en het zingen van het Jeugdlandlied werd Jeugdland 2018 geopend.

Bussen en ruim 300 kinderen

Maandagmorgen reden de bussen weer naar de ‘jeugdlandhaltes’ in Hoogerheide en Putte en kwamen volgeladen met enthousiaste kinderen aan bij het scouting terrein in Hoogerheide.

Bussen vol kinderen arriveerden bij Jeugdland

Vanuit de bussen gingen alle kinderen naar de grote tent op het scouting terrein, die nu voor Jeugdland een museum was met kunstwerken op het podium. Er doen dit jaar meer dan driehonderd kinderen uit Hoogerheide, Woensdrecht en Putte mee met Jeugdland dus het was al snel lekker druk in de tent.

Naar de grote ‘Museum’ tent

Terwijl de kinderen binnen stroomden werd er ‘in het museum’ nog hard gewerkt. De schoonmaker was nog aan het vegen en het beeld afstoffen en er werd druk overlegd of het museum zo wel schoon genoeg was.

Een tent met meer dan 300 kinderen en ruim 100 vrijwilligers

Toen alle kinderen binnen waren werden ze door de voorzitter van Jeugdland, Mirjam Geers, verwelkomd. Voor dat het museum geopend kon worden moest er nog wel het één en ander gebeuren. De schoonmaker had een vaasje verkeerd om gezet en het ‘standbeeld’ moest een wat bredere ‘smile’ krijgen en wat meer glimmen.

Ook moest de bewaker nog een paparazzi fotograaf van het podium jagen, maar toen kon de directeur van het museum gebeld worden om het Jeugdland museum te openen.

Mirjam verwelkomde de kinderen

Met een schaar werd het lint voor aan het podium doorgeknipt en daarmee was het museum, en daarmee ook jeugdland 2018, geopend.

Het lint werd doorgeknipt door de museumdirecteur

Ook dit jaar was er natuurlijk weer een speciaal Jeugdlandlied. Met grote borden met de teksten erop werd het voor het eerst gezongen en er werd zelfs op gedanst.

Het Jeugdlandlied werd voor het eerst gezongen

Na de opening gingen de groepen elk naar hun eigen activiteiten. Afhankelijk van hun leeftijd werden de kinderen ingedeeld in de groepen Groen, Rood of Blauw en elke groep had petjes in de eigen kleur waar de voornamen van de kinderen op stonden.

Er staan deze week weer een boel activiteiten op het programma zoals een escape room, een vossenjacht, er wordt ‘kunstig’ geknutseld, er worden hutten gebouwd en natuurlijk zijn er met het warme weer waterspelen.

Er wordt ook goed rekening gehouden met het warme weer.  Alle kinderen krijgen een eigen waterfles zodat ze, naast de gebruikelijke drinkpauzes, ook tussendoor kunnen drinken. Er zullen ook minder activiteiten in de volle zon plaatsvinden en er zal extra op problemen met de warmte bij kinderen gelet worden.

De petten met namen werden uitgedeeld

Op vrijdagmiddag is er voor ouders en kinderen een gezamenlijke afsluiting van Jeugdland 2018. Er rijden dan ook geen bussen.

 

Reacties

article
8639
Jeugdland Uit De Kunst geopend
Met het doorknippen van een lint in het ‘museum’ en het zingen van het Jeugdlandlied
https://woensdrecht.nieuws.nl/jeugdland-kunst-geopend/
2018-08-06T11:45:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2018/08/06110948/20180806_Hoo_Jeugdland_000.jpg
Jeugdland Uit De Kunst
Hoogerheide, Nieuws, Putte