‘In our fathers footsteps’ op 17 september

Foto: Jan Krijtenburg

Op zaterdag 17 september zal een groep van Canadezen de gemeente Woensdrecht bezoeken. Dit zijn familieleden van (overleden) Canadese oorlogsveteranen.

Historische routes

De vijftig tot zestig Canadezen zullen de historische routes in Nederland volgen zoals de Canadese bevrijders dat ook gedaan hebben in 1944 en 1945. De laatste dagen van hun pelgrimage zullen zij in de omgeving van Woensdrecht doorbrengen in het kader van de slag om de Schelde.

Wandeling naar het monument in Woensdrecht

Op zaterdag 17 september ziet het programma er als volgt uit:
Om 15.30 uur zal vanaf het gemeentehuis in Hoogerheide wandelend vertrokken worden, waarbij de groep begeleid wordt door een zogenaamde ‘pipe en drumband’.

De stoet loopt door de Raadhuisstraat, naar de rotonde (Scheldeweg/Nieuweweg) waar de silhouetten van de Canadese soldaten staan.


Vervolgens slaan zij de Nieuweweg in en wordt er bij het oorlogsmonument in Woensdrecht (kruising Dorpsstraat/Onderstal) een ceremonie gehouden, waarbij ook een uit Canada meegebrachte ‘remembrance torch’ geplaatst zal worden.

 

Kom kijken

De gemeente Woensdrecht is vereerd deze groep te mogen ontvangen en het publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Website: www.inourfathersfootsteps.com

Reacties

Cookieinstellingen