“Iedereen is welkom bij het West-Brabants Dialectcafé”

Foto:

Op donderdag 26 september 2019 is het weer de beurt aan Heemkundekring Het Zuidkwartier om het West-Brabants Dialectcafé te organiseren. De zaal van Hotel Dekkers in Ossendrecht is dan opnieuw uitnodigend geopend voor iedereen, die houdt van dialect en simpele ontspanning. De toegang is gratis.
Het is inmiddels een nog jonge, maar al zeer succesvolle traditie. Wat enkele jaren geleden begon als een lokaal dialectcafé in Halsteren, is uitgegroeid tot een drukbezocht evenement waar veel dialectliefhebbers hun hartje kunnen ophalen.

Om 19.00 uur gaat de zaal open. Iedere belangstellende is welkom. Ook als u alleen maar komt om te kijken en te luisteren, wordt u ontvangen met een gratis kopje koffie of thee. De organisatie hoopt echter, dat veel bezoekers tevens deelnemer willen zijn, door het voorlezen van een verhaaltje of een gedicht, het doen van een voordrachtje of het zingen van een lied. Het kan allemaal, als het maar in het dialect is. Om 19.30 uur gaat al dit moois van start.

Ongeveer halverwege de avond is er een korte pauze. Na de pauze kunnen de aanwezigen door middel van een quiz zichzelf en de anderen aantonen, dat ze over de nodige kennis van de West-Brabantse dialecten beschikken. Hiermee zijn geen prijzen te winnen, alleen eeuwige roem.
Na afloop hoeft u nog niet naar huis; u kunt eerst nog gezellig het gebodene evalueren in de bar van Hotel Dekkers, onder het genot van een drankje. De drankjes in de pauze en na afloop zijn voor eigen rekening.

Het West-Brabants Dialectcafé is een samenwerkingsverband van Heemkundekring Halchterth, Dialectgenootschap De Berregse Kamer, Heemkundekring De Steenen Kamer en Heemkundekring Het Zuidkwartier.

Vorig jaar trok de editie in Ossendrecht al zo’n vijftig bezoekers, ondanks veel afmeldingen wegens vakantie of ziekte. Zelfs vanuit Zundert, Rucphen en Roosendaal waren er belangstellenden op afgekomen. De organisatie rekent erop, dat dit ook nu weer het geval is.

Als u het voornemen heeft om iets voor te dragen (wat dus zeer op prijs wordt gesteld), geef dat dan alsjeblieft enkele dagen tevoren door aan Jan Luysterburg, De Acacia 33, 4631 DB Hoogerheide, tel.: 0164-852141, e-mailadres: [email protected]

'

Reacties

article
14982
"Iedereen is welkom bij het West-Brabants Dialectcafé"
Op donderdag 26 september 2019 is het weer de beurt aan Heemkundekring Het Zuidkwartier om
https://woensdrecht.nieuws.nl/iedereen-is-welkom-bij-het-west-brabants-dialectcafe/
2019-09-13T09:09:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2019/05/28180902/nofo-woensdrecht-nieuwsnl-02.jpg
Nieuws