Hoogerheide rockt de herfst in met ‘Women in Rock’

De alternative rock/metalband At First en Rockcoverband Reply to All zorgen zaterdagavond voor een typisch Dijkrock feestje in café ’t Klavertje.

Geïnspireerd door het vele vrouwelijk talent dat de organisators van Dijkrock tegen gekomen waren in de rockscene, besloten ze tot het organiseren van ‘Women in Rock’ in eetcafé ’t Klavertje in Hoogerheide.

‘Dijkrockers’ Sylvän, Angie, Conny en Patrick

Twee bands met een uitgesproken ‘rockchick’ als frontvrouw werden uitgenodigd om Hoogerheide wakker te schudden.

Rond half tien begon de eerste band, At First, met als frontvrouw Jamie Jochems, te spelen in het bomvolle café aan het begin van de Raadhuisstraat in Hoogerheide.

At First

De alternative rock/metalband At First uit Breda is geen onbekende bij Dijkrock. In 2016 waren ze de winnaars van het open podium van het Dijkrock festival in Rilland en daarmee verdienden ze openingsact te zijn bij Dijkrock 2017.

De teksten van At First gaan over machines die onze wereld overnemen, politici die niet meer te controleren zijn en over de narcotica die door de farmaceutische industrie aan de mensheid worden opgedrongen.

Met hun scherpe teksten en hun energieke live performance komen ze op verschillende festival en podia zoals natuurlijk Dijkrock, maar ook Breda Barst, Female Metal Event – FemME, Gebouw T in Bergen op Zoom en meer.

Jamie Jochems is de leadzangeres van de band, Ramses van Rijsewijk is de drummer, Barry Bressers de bassist en Youri Valentijn en Kevin Sneijers zijn de gitaristen van de band.

Reply to All

De frontvrouw van Reply to All heet Maus maar als ze iets niet is dan is het wel een grijze muis. Vanaf dat ze begint met zingen kan je er niet omheen, daar staat een rockchick !  Samen met gitaristen Kees en Jasper, drummer Peter en Jaco op de basgitaar zet ze knallende rockcovers op het podium.

Voor het optreden waren er wat technische problemen met de geluidsinstallatie, één van de boxen deed het niet, maar tekenend voor de no-nonsens stijl werd er al gauw beslist om dan maar met alleen de linker box verder te gaan. ‘The show must go on’ en de show ging door, en hoe !

Gelukkig kon, nadat er even met maar één kant van de geluidsinstallatie gespeeld was, even later toch weer over de gehele installatie gespeeld worden.

Dijkrock

Dijkrockfans konden deze avond ook Dijkrock speltjes kopen en Dijkrock goodies winnen.

Op 19 en 20 april 2019 zal het Dijkrock festival in Rilland weer plaats vinden waarbij de open podium winnaars van 2018, !ROCK SEASON! de zaterdag op Dijkrock 2019 zullen openen.

De mannen van café ’t Klavertje zorgde ervoor dat niemand dorst hoefde te hebben.

Het was weer een Dijkrockfeestje zoals we van Dijkrock gewend zijn, lekkere muziek en een gezellige sfeer. Tekenend voor de relaxte sfeer was een Zeeuwse boer die binnenkwam en die de toegang van vijf euro met twee zakken uien wilde betalen. Hij had eventueel nog meer in de auto……Gelukkig had hij ook nog wel vijf euro bij zich.

 

 

Links:

 

Bekijk ook de foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel  <<<<<<<

 

Cookieinstellingen