Hiervoor kregen mensen een bekeuring tijdens de politiecontrole in Hoogerheide

Foto: Jan

De politie deelde donderdagmiddag meer dan twintig bekeuringen uit tijdens een grote politiecontrole in Hoogerheide. Automobilisten werden gecontroleerd op de parkeerplaats voor het sportpark (Meto).

Tijdens de verkeerscontrole werden bekeuringen uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon (2x), niet tonen van een rijbewijs (5x), gladde band (4x), niet dragen van een autogordel (6x), niet deugdelijke verlichting (6x), onnodig geluid veroorzaken, inhalen over een doorgetrokken streep, een vals rijbewijs en voor het niet juist vervoeren van een kind.

Belastingdienst

Door de belastingdienst is er een motor in beslag genomen voor het niet betalen van de motorrijtuigbelasting. Verder voor doorrijbeslag, hiervan is 10.000 euro contant op de controleplaats betaald. Ook werd een schuld afbetaald van 430 euro en werden er zes bekeuring uitgeschreven voor het rijden met een buitenlandse kentekenplaat, terwijl de bestuurder in Nederland woont. Het boetebedrag voor deze bekeuring is 1.500 euro.

Spoedmeldingen

De agenten zijn, naast deze controle, ook bezig geweest met enkele spoedmeldingen, zoals een aanrijding met gewonden op de A4, een poging woninginbraak in Ossendrecht en twee bestuurders, die onder invloed reden. Ook werd een bestuurder achterhaald, die een stopteken negeerde. Naast enkele verkeersovertredingen, was deze man ook in het bezit van 44 gram amfetamine. Naast dat hij een proces-verbaal kreeg, moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Voetjesactie

De voetjesactie in Hoogerheide had vooral een preventief karakter. Er werden ongeveer dertig voetjes in woningen gelegd, vanwege een onveilige situatie. Met diverse bewoners is gesproken over de gevaren van bijvoorbeeld het niet afsluiten van deuren.

Ketenpartners

De partners die ook aan de verkeerscontrole meededen waren (opsporings)ambtenaren van Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland. Bij de voetjesactie werden agenten geholpen door bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente en vrijwilligers van de buurtpreventie.

'

Reacties

article
11401
Hiervoor kregen mensen een bekeuring tijdens de politiecontrole in Hoogerheide
De politie deelde donderdagmiddag meer dan twintig bekeuringen uit tijdens een grote politiecontrole in Hoogerheide.
https://woensdrecht.nieuws.nl/hiervoor-kregen-mensen-een-bekeuring-tijdens-de-politiecontrole-in-hoogerheide/
2019-01-11T13:58:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2017/09/29170123/JKr_Politie_004.jpg
Hoogerheide, Politie