Het laatste kranten rondje van de familie Jaspers

Foto:

Afgelopen week liep de familie Jaspers na twintig jaar voor het laatst hun kranten en folders rondje in Calfven en Hoogerheide.

Een reportage door: André Wiltschut

Het was hartverwarmend, waterkoud, zwaar en bevrijdend. Dat zijn kernwoorden die van toepassing zijn op het voor de laatste keer bezorgen van de weekkranten en de reclamefolders door de familie Jaspers in Calfven en het centrum van Hoogerheide.

Duizend Adressen, twintig jaar

Woensdag waren de laatste krantjes aan de beurt en vrijdag de laatste reclamefolders. In totaliteit werden er wekelijks zo’n 1000 adressen bezocht en dat gedurende ruim 20 jaar.
Nu is daar definitief een streep onder gezet en dat hebben de Jaspers op een wel heel bijzondere en persoonlijke wijze gedaan.

“ONS LAATSTE RONDJE krantjes en folders”

Heel de familie was present en gehuld in oranje veiligheidsvestjes met de toepasselijke tekst “ONS LAATSTE RONDJE krantjes en folders” trokken zijn 2 aan 2 , huis aan huis, de hun zo bekende adressen af om persoonlijk de laatste bezorging te doen en afscheid te nemen.
Dit werd enorm gewaardeerd en op verschillende plaatsen zelfs beloond met een bosje bloemen, fruit, chocolade, worstenbrood en vaak ook met een donatie. Deze donaties worden direct doorgestuurd naar de hulpprojecten in Indonesië voor de slachtoffers van de vele natuurrampen die het land blijven teisteren.

Opvolging

Het waren bijzondere dagen waarbij één vraag voortdurend werd gesteld en wel “wie gaat jullie na al die jaren op een zelfde plichtsgetrouwe wijze opvolgen ?” Hoewel de invulling niet aan hun is hoopt de familie Jaspers dat hier snel een goede invulling voor komt. RVN en Axander , de verspreidingsfirma’s zijn hier uiteindelijk verantwoordelijk voor.

Kou

Het waren ijskoude dagen die symbool stonden voor het “door weer en wind bezorgen”,
Het was hartverwarmend gezien de vele lieve en persoonlijke reacties, zwaar en bevrijdend omdat een laatste definitieve afscheid na 20 jaar bevrijdend kan werken op op het moment van afscheid toch zwaar is. De oude jas en de versleten fietstassen kunnen opgeruimd worden net als de vele bananendozen waarin de krantjes en folders werden geschikt voor het moment van bezorgen.

Het goede doel

Hoewel echt huis voor huis is aangebeld waren er logischerwijze niet alle bewoners thuis.
Vandaar dat in de dagen daarna de familie Jaspers al weer meerdere keren is benaderd met het verzoek nog één maal het bankrekening nummer door te geven om alsnog een donatie te storten en hu waardering zo kenbaar te maken met een gift voor het goede doel.
Voor de ruim 346 euro die er tot nu toe is opgehaald hun dank en zij hopen dat het bedrag mag oplopen naar zo’n 500 euro. Dan hebben wij een geweldige waardering en een goed gevoel over van 20 jaar met heel de familie bezorgen bij al die 1000 adressen

Krantjes 2020 voor Indonesië :

NL 73 RABO 0140 5106 13 t.n.v. J.E.R. Jaspers

Reacties