Het culturele leven komt weer langzaam op gang

Foto: Jan Krijtenburg

Nu de corona maatregelen wat versoepeld zijn komt ook het culturele leven in Woensdrecht weer langzaam op gang, zoals bijvoorbeeld de schilderlessen in De Bunt in Putte.

De Bunt

In februari waren, in ontmoetingscentrum De Bunt in Putte,  de schilderlessen van Suzana Jovanovic gestart. Cursisten als Mieke, Jolanda, Jenny en Evelina waren al een stuk gevorderd in de cursus, toen in maart de lockdown inging. Van het ene op andere moment waren er geen schilderlessen meer, toen heel Nederland bijna stil lag en mensen zo veel mogelijk thuis moesten blijven.

Weer schilderlessen

Ondertussen lijkt het ergste achter de rug en komt het openbare leven weer langzaam op gang. Sinds 1 juli zijn sportscholen weer open, mensen kunnen weer uit eten en komt het normale leven, zij het op anderhalve meter, weer een beetje op gang. Zo konden op 10 juni ook weer de eerste schilderles na de corona-lockdown gegeven worden in De Bunt in Putte.

Mensen met koorts, verkoudheid en andere ziekteverschijnselen moeten uiteraard thuis blijven, handen moeten bij binnenkomst ontsmet worden en iedereen moet zich wil houden aan de 1,5 meter afstand ten opzichte van andere bezoekers van het ontmoetingscentrum, maar cursussen en andere activiteiten mogen weer.

Na de lockdown

Natuurlijk hebben de deelnemers aan de schildercursus ook gedurende de lockdown niet stilgezeten en waren er in de cursusruimte al een aantal mooie werken van de leerlingen te zien.
Cursusleider Suzana vertelde dat ze heel tevreden is met de voortgang van haar leerlingen. De afgelopen lessen hebben ze zich onder andere bezig gehouden met gelaagd schilderen en blenderen (dat is het laten overvloeiten van lichte en donkere kleuren).

Expositie

Het streven van Suzana is om al haar leerlingen uiteindelijk zelfstandig topwerken te laten afleveren en de hechte club die nu op de woensdag cursus krijgt is wat dat betreft goed op weg.
Gezien de kwaliteit en productiviteit van haar leerlingen verwacht Suzana over enige tijd een expositie van het werk van de cursisten te kunnen organiseren.

Vrijdag les voor beginners

Voor mensen die willen beginnen met schilderen is er vrijdags de mogelijkheid om de grondbeginselen van het schilderen onder de knie te krijgen. Voor informatie en inschrijven voor de schilderlessen, e-mail: [email protected]

Links

Reacties