Herfst! Bladkorven worden weer geplaatst

Foto:

Het is herfst en daarbij hoort ook het vallen van het blad. De buitendienst van de gemeente Woensdrecht werkt hard aan het schoon en veilig houden van de openbare ruimte. Vanaf deze week worden er weer bladkorven geplaatst voor bladafval uit de openbare ruimte. Wat kunt je doen om je buurt een handje te helpen?

Deze zullen er op de bekende locaties, waar veel bomen in de openbare ruimte staan met groot blad, weer korven geplaatst worden. In deze bladkorven kunt u het blad doen dat van de bomen in de openbare ruimte valt. Ook eikels of kastanjes die uit de bomen vallen mogen erin. Takken en tuinafval hoort hier niet in thuis.

Wanneer er geen bladkorf bij u in de buurt staat dan kunt u voor het bladafval vanuit de openbare ruimte ofwel uw groene container gebruiken, of zelf een verzamelpunt maken:

  • Groene container: Voor bladafval uit uw eigen tuin, of uit de openbare ruimte, kunt u gebruik maken van uw groene container, die u eens in de twee weken zonder kosten kunt laten legen. Grote hoeveelheden bladeren kunt u op vertoon van uw Saver-pas ook gratis bij de milieustraat brengen.
  • Zelf een verzamelpunt maken: Een ander mogelijkheid is om openbaar bladafval op een hoop te verzamelen en dit bij de servicelijn telefonisch aan te melden. (tel. 140164). U kunt dit uiterlijk voor vrijdag 12.00 uur doorgeven via de servicelijn en dan zal het maandag (of bij grote drukte dinsdag), opgehaald worden. Het dient hier wel over een flinke hoeveelheid blad te gaan. U kunt het blad tijdelijk met gaas bij elkaar houden, maar dit dient wel verwijderd te worden voordat de vrachtwagen het op komt halen. Let u er bij het verzamelen van het blad wel op dat het vrij ligt, en bijvoorbeeld niet rondom een boom of lantaarnpaal, de vrachtwagen moet er goed bij kunnen met de grijper.

Wethouder Van Agtmaal: “Omdat de bladeren vaak in korte tijd vallen, lukt het onze buitendienstmedewerkers niet om overal tegelijk het blad op te ruimen. Uw hulp is dan ook altijd zeer welkom”.  Bladafval uit uw eigen tuin kunt u zoals aangegeven in uw groene container verzamelen en gratis aanbieden, maar u kunt het ook composteren. De meeste bladeren zijn na enkele maanden verteerd en vormen een goede voedingsbodem. Tevens zullen insecten, egels en vogels u dankbaar zijn als u het blad in uw tuin laat liggen. Bovendien gaat een laagje bladeren de onkruidgroei in het voorjaar tegen.

Reacties