Help levens redden via reanimatiecursus

Foto: Jan Krijtenburg

De Woensdrechtse gemeenteraad wil nu graag een impuls geven aan mensen die kunnen reanimeren en vergoedt de kosten van een cursus.

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Door gezamenlijke inzet is er in Woensdrecht een dekkend netwerk van AED-apparaten. De Woensdrechtse gemeenteraad wil nu graag een impuls geven aan mensen die kunnen reanimeren en vergoedt de kosten van een cursus, gegeven door een aantal EHBO-verenigingen in de gemeente.

Door gezamenlijke inzet van gemeente, EHBO-verenigingen, bedrijven, instanties en giften van burgers hangen er tientallen AED’s in de gemeente. Vanuit het raadsbudget heeft de gemeenteraad nu € 3.500,- vrijgemaakt om ook het aantal mensen dat kan reanimeren en een AED kan bedienen, te doen toenemen. Een motie hierover werd eerder dit jaar unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Wethouder Lars van der Beek: “Veiligheid staat in Woensdrecht hoog in het vaandel. Met elkaar geven we daar vorm aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die voorbereid willen zijn en hulp willen kunnen bieden als er iemand in hun omgeving een hartstilstand krijgt. Snelle en goede hulp is dan cruciaal om levens te redden.”

Cursussen

In januari, februari en maart organiseren de EHBO-verenigingen een reanimatiecursus op verschillende locaties in de gemeente Woensdrecht. Het is een tweedaagse cursus in de avonduren, waarbij deelnemers leren reanimeren en een AED bedienen. Het staat mensen vrij om een locatie te kiezen. Aanmelden kan vanaf nu:

in Putte: 14 en 15 januari 2020
[email protected]
in Hoogerheide: 13 en 20 februari 2020
[email protected]
in Ossendrecht: 16 en 23 maart 2020
[email protected]

Reacties