Hamsteren brengt de voedselbank in problemen

Foto: Leo den Heijer

De vrijwilligers van de voedselbanken moeten alle zeilen bijzetten om genoeg voedsel uit te kunnen delen waar dat nodig is.

Zo ook Leo den Heijer van Voedselbank Goed Ontmoet afdeling Woensdrecht.  Dinsdag en woensdag is hij bij de lokale bedrijven aan het “shoppen” gegaan voor de Voedselbank. Dit werd noodzakelijk doordat hij de mededeling had gekregen vanaf donderdag zo’n vijftig procent minder brood uit te delen te krijgen aan ‘zijn’ klanten ten gevolge van de hamsterwoede van de Nederlandse bevolking.
Natuurlijk wil hij niet graag zijn klanten zonder brood wil weg sturen….

“Het bijbel citaat is : ‘Niet met brood alleen’, maar zonder brood is het als gezin ook niet alles en de kinderen hebben hier ook niet om gevraagd. Je wilt kinderen geen honger laten lijden.”, aldus Den Heijer.

Vanwege de voorgenomen sluiting van de centrale verdeelpost van de voedselbank in Tilburg de komende twee weken heeft Den Heijer dan ook een mail gestuurd naar de gemeente Woensdrecht. De gemeente Woensdrecht heeft aangeven dat ze wat willen gaan doen.

Van een plaatselijke bakker heeft de voedselbank toegezegd gekregen dat ze bellen als ze brood- producten over hebben aan het eind van woensdag en Albert Heijn Haviksberg heeft onmiddellijk een krat brood gedoneerd, krentenbollen en bruine bakkersbollen voor komende donderdagmiddag, en deed de toezegging dat ze komende week onverkocht brood gaan “sparen” voor de voedselbank !

Gelukkig zijn er nog mensen waar de voedselbank een beroep op kan doen. Zo gaat Den Heijer donderdag naar de Politie Academie in Ossendrecht om daar overtollig voedsel op te halen zodat de voedselbank toch weer kan uitdelen!

Foto’s en informatie: Leo den Heijer

 

Reacties