Half jaar actie bij Tabeaux eco en zo

Foto: Jan Krijtenburg

Het kleinste winkeltje in de Raadhuisstraat in Hoogerheide, ‘Tabeaux Eco & zo’ van Tara Krullaars bestaat een half jaar en dat werd gevierd.

Hoe het begon

In 2016 opende Tara Krullaars, de schoonheidssalon “Tabeaux Beauty & Wax” aan de Duinstraat in Hoogerheide. Door het gebruik van natuurlijke producten, kwam er ook de vraag naar natuurlijke producten voor thuisgebruik. Tussen 2019 en 2023 werd een deel van de schoonheidssalon omgetoverd tot een (web)winkel, met allerlei duurzame, zero/less waste en natuurlijke (cadeau)producten. Van shampoo bars tot uitwisbare notitieboeken.

Op woensdag- en zaterdagmiddag was de winkel geopend voor publiek. De drempel was echter te hoog voor potentiële klanten om ‘zomaar’ bij een woonhuis aan te bellen om te komen winkelen. Daarom ging Tara samen met haar man Renze in 2023 op zoek naar een winkelpand, zodat het voor klanten makkelijker is om de winkel te bezoeken.

Opening Raadhuisstraat 6 december 2023

En toen ging het ineens snel. Tara en Renze hadden twee weken om de winkel aan de Raadhuisstraat 92A op te knappen. Dit pand staat ook wel bekend als het ‘roze winkeltje’ of als de winkel waar Katreintje ooit is begonnen. Met hulp van vrienden en familie is het gelukt om het pand binnen twee weken om te toveren, met meer groen en hout, zodat de stijl meer past bij duurzame producten.

De missie van Tabeaux

“Mensen minder afval laten produceren door te kiezen voor een alternatief. In een plastic fles shampoo, zit 80% water en is dus ook weer een plastic item dat weggegooid gaat worden. En dan spreken we nog niet over het transport, bijbehorende uitstoot en de vaak aanwezige microplastics.

Een shampoo bar is een ‘blok’ met enkel de werkzame, natuurlijke ingrediënten. Water komt immers uit de kraan. 1 shampoo bar gaat even lang mee als 3 flessen shampoo.
Onze winkel heeft een breed assortiment, maar de achterliggende gedachte is hetzelfde. Minder afval en niet schadelijk voor milieu en natuur.”

Naast shampoo bars vind je in de winkel ook duurzame en natuurlijke alternatieven voor was- en schoonmaakmiddelen, natuurlijke producten van Chi Natural Life en losse thee, die zij graag in jouw eigen verpakking scheppen. Tabeaux werkt ook samen met lokale stichtingen/ondernemers.

Stichting Titurel

Zo is Tabeaux verkooppunt van de handgemaakte producten van stichting Titurel, in het seizoen is er honing van de Brabantse Wal en er liggen handgemaakte zijden sjaals met ‘ecoprint.’ De bladeren die hiervoor gebruikt worden, komen van de Brabantse Wal en de sjaals worden ‘geprint’ in Woensdrecht.

‘Zero Waste’

Tabeaux zet zich ook in voor landelijke en lokale initiatieven, zoals de “Zero Waste Week” in de gemeente Woensdrecht, “Week Zonder Afval” en de community “Zero Waste Brabantse Wal.”
Van deze community kan je op Facebook lid worden: https://www.facebook.com/groups/226928497761463

De toekomst

“Momenteel hebben wij nog een hoop leuke samenwerkingen op de planning staan, zowel met leveranciers als op evenementen. Binnenkort komt er een zero waste sieradenlijn, die gemaakt is van restanten die anders bij het afval zouden belanden. En de oorbellen zijn 3D geprint, met 100% biologisch afbreekbare kunststof. Wij kijken er erg naar uit om het assortiment met deze sieraden te verbreden.”

Tabeaux staat onder andere op 15 juni bij de open tuindag van Martinushoeve in Ossendrecht met een deel van het assortiment.

6 juni is het feest

Deze dag is iedereen tussen 10.00 en 20.00 (koopavond) welkom voor een kopje koffie of thee, met een lokaal gebakje.
Omdat de oppervlakte van de winkel niet heel groot is, staat er die dag een partytent tegen de winkel, zodat het wat comfortabeler is om wat langer te blijven hangen.
In het kader van duurzaamheid, vragen Tara en Renze om een eigen beker of mok mee te nemen, en geen cadeaus.
“Deze dag is er een mooie actie op het gehele assortiment, jouw duurzame aankoop is voor ons al een cadeau, samen maken we het verschil.”

Feest aanbieding

Speciaal voor het half jaar feestje heeft Tabeaux Eco & zo een speciale aanbieding namelijk een stapelkorting die nog tot het einde van de week geldig is.

  • Bij twee producten 5% korting
  • Bij drie producten 10% korting
  • Bij vier of meer producten 15% korting

Voor openingstijden van de schoonheidssalon en winkel en de webshop, zie www.tabeaux.nl.

Cookieinstellingen