Graphic Packaging steunt de voedselbank

Corry Damen, Leo den Heijer en Stefan Nieuwland
Corry Damen, Leo den Heijer en Stefan Nieuwland
Foto: Jan Krijtenburg

Donderdagmiddag overhandigde de plantmanager van Graphic Packaging in Hoogerheide op uitgiftepunt Calfven, een cheque van €2000 voor Voedselbank Goed Ontmoet.

Graphic Packaging

Personeel en bestuurders van Graphic Packaging in Hoogerheide willen elk jaar iets doen ter ondersteuning van de directe omgeving. Evenals vorig jaar was het goede doel de voedselbank Goed Ontmoet.

Op uitgifte depot Calfven overhandigde plantmanager Stefan Nieuwland de cheque aan de voorzitter van  Stichting Goed Ontmoet, Corry Damen en aan de floormanager van uitgiftepunt Calfven, Leo den Heijer.

Den Heijer legde uit dat financiële giften in principe altijd naar de centrale organisatie van de stichting gaan. Van dit geld wordt de huur van de locaties betaald, wordt het transport geregeld en de zaken als de koelcel in Bergen op Zoom van betaald. Uiteraard was deze gift, in deze tijd waar door de corona vaker een beroep op de voedselbank wordt gedaan bijzonder welkom.

Een goed dag

Voor de klanten van uitgiftepunt Calfven was vandaag toch een goede dag want naast de financiële ondersteuning van Graphic Packaging was er van een lokale bakker een voorraad appeltaarten gedoneerd (die Den Heijer zelf stuk voor stuk ingepakt en ingevroren heeft), particulieren hadden dozen met shampoo en andere artikelen geschonken en door een andere gulle gever was er een partij van tachtig zonnebrillen geschonken.

Deze donderdag krijgen de klanten van de voedselbank bovendien een kerstpakket en, ook via de voedselbank en via de gemeente Woensdrecht krijgt elk gezin totaal acht corona zelftesten mee.

Gezond

Damen en Den Heijer benadrukten nog, dat de voedselbank probeert om juist gezond eten aan de klanten mee te geven zoals vers fruit en groenten, juist omdat mensen die minder te besteden hebben vaak noodgedwongen zo goedkoop mogelijk eten kopen, wat juist vaak het minder gezonden voedsel is.

Reacties

Cookieinstellingen