Gestolen auto en kilo hennep in beslag genomen

Vals kenteken
Foto: Politieteam Bergen op Zoom

Dankzij een melding van een oplettende Bergenaar kon de politie een gestolen auto en kilo hennep in beslag nemen.

Dinsdagavond rond 23.00 uur meldde een attente inwoner van Bergen op Zoom een verdachte situatie aan de Mondafseweg in zijn woonplaats. De getuige dacht dat er mogelijk iets gaande was dat met het dealen van drugs te maken zou hebben.

Agenten zijn poolshoogte gaan nemen en troffen een auto met daarin een Fransman van 28 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats. Omdat er een flinke hennepgeur uit de auto kwam vroegen de agenten om uitlevering van alle aanwezige drugs. In totaal kwam er een kilo gedroogde hennep tevoorschijn.

Door de agenten is onderzoek gedaan naar de auto, maar die kwam verder niet voor in de (internationale) systemen. Toen de politiemannen echter iets verder keken dan hun neus lang was, ontdekten zij dat er een kentekenplaat over de originele plaat gemonteerd was. Toen bleek ineens dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. Het voertuig was gestolen in Frankrijk.

Zowel de auto als de hennep is in beslag genomen. De Fransman is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. Hij zal gehoord worden over het incident.

Reacties

article
12184
Gestolen auto en kilo hennep in beslag genomen
Dankzij een melding van een oplettende Bergenaar kon de politie een gestolen auto en kilo
https://woensdrecht.nieuws.nl/gestolen-auto-en-kilo-hennep-in-beslag-genomen/
2019-02-20T15:27:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2019/02/20152615/20190220_BoZ_kenteken.jpg
hennep
Knipsels, Nieuws, Politie