Georgina Blaine en Fenne Bijlhouwer, twee kampioenen gehuldigd

Georgina Blaine, Jeroen Blommerde en Fenne Bijlhouwer

Woensdagmiddag werden Georgina Blaine en Fenne Bijlhouwer op het gemeentehuis gehuldigd voor hun Nederlands kampioenschap door burgemeester Steven Adriaanse en wethouder Rainier Schuurbiers.

Georgina Blaine werd kampioen hordelopen en Fenne Bijlhouwer werd kampioen discuswerpen en kogelslingeren.

Burgemeester Adriaansen, Fenne Bijlhouwer, Georgina Blaine en wethouder Schuurbiers

Georgina Blaine

De vijftienjarige Georgina Blaine uit Hoogerheide behaalde in Amsterdam de eerste plaats bij het 300 meter hordelopen voor het Nederlands kampioenschap. Een bijzonder detail is dat het pas de eerste keer was dat ze meedeed voor de 300 meter, wat haar overwinning nog bijzonderder maakt.

Georgina Blaine met haar medaille en bloemen

Georgina doet al een jaar of vier aan hordelopen en liep voornamelijk de korte horde van 80 meter. De lange horde voor Georgine’s categorie is 300 meter maar in de hogere categorie wordt het 400 meter. In het begin van haar sport cariére bij SPADO deed ze de meerkamp die uit zeven onderdelen bestaat maar ze heeft zich nu toegelegd op het hordelopen.
Haar droom is, na op Europees niveau aan wedstrijden mee te doen, uiteindelijk aan de Olympische spelen mee te kunnen doen.

Fenne Bijlhouwer

De veertienjarige Fenne Bijlhouwer, evenals Georgina afkomstig uit Hoogerheide, won in de categorie u16 een eerste plaats bij het discuswerpen, een eerste plaats bij het kogelslingeren en een tweede plaats bij het kogelstoten. Ook behaalde ze nog een derde plaats bij kogelslingeren in de categorie u18.

Fenne Bijlhouwer met haar medailles en bloemen

Om het niveau van een Nederlands kampioen te halen traint Fenne iedere dag, voornamelijk in België en één dag in de week bij SPADO. Zij komt bij de wedstrijden uit voor SPADO.