Geen Sinterklaasintochten dit jaar in Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Helaas kunnen de Sinterklaasintochten in de kernen van Woensdrecht vanwege de geldende corona-maatregelen dit jaar niet doorgaan.

Alle kernen

Normaal gesproken is er in alle kernen van onze gemeente een Sinterklaasintocht of – optocht. Helaas kunnen deze vanwege de geldende corona-maatregelen dit jaar niet doorgaan. Dit wil niet zeggen dat de kinderen in onze gemeente vergeten zullen worden, Sinterklaas is nog druk in overleg met de diverse comités over hoe hij dan wel samen met zijn pieten iets leuks kan organiseren.

Noodverordening

Vanwege de huidige corona-maatregelen staat in de noodverordening dat alle evenementen tot nader order afgelast moeten worden. Sinterklaasintochten en – optochten trekken veel publiek en vallen hier ook onder. Dat deze evenementen niet doorgaan wil echter niet zeggen dat de Sinterklaas en zijn pieten dit jaar niet naar Woensdrecht komen. Er worden door de comités ook zeker alternatieve activiteiten georganiseerd, alleen niet in groepsverband. En wie weet, duikt er zomaar op straat of op school een Piet op of zie je in de verte Sinterklaas rijden…

Landelijke intocht

De landelijke intocht gaat wel door, maar zonder publiek. Waar de stoomboot precies aanmeert blijft geheim. Op zaterdag 14 november is de intocht vanaf 12.00 uur te zien op NPO3.
NOOT

Reacties