Geen ijsbaan: Schaatsen niet uit het vet in Hoogerheide

Falco en Keona
Foto:

Het bestuur van de ijsbaan in Hoogerheide heeft na overleg met de gemeente Woensdrecht en grootste sponsor Rabobank besloten geen ijsbaan neer te leggen deze winter. “Het is erg lastig om aan alle maatregelen te voldoen om zo een veilige en Corona-proof ijsbaan te organiseren”, vertelt Henri Beening, voorzitter van de stichting in een persbericht.

“Anderhalve meter afstand houden op een ijsbaan lukt niet en daarnaast hebben we ook te maken met (groot)ouders langs de kant van de baan en natuurlijk onze vrijwilligers.” Er werken een kleine 100 vrijwilligers bij de stichting waarvan velen tot de risicogroep behoren. De stichting draait alleen op vrijwilligers. “We hebben ze op de hoogte gesteld en ook zij stonden positief tegenover ons besluit,” vertelt Henri. “Ook zij vinden het erg jammer dat we na 12 jaar een jaar moeten overslaan.”

De stichting gaat er van uit volgend jaar weer een ijsbaan te kunnen leggen. “Een paar jaar geleden hebben we de baan aan kunnen kopen, de ijsmachine en tent worden elk jaar gehuurd. De baan ligt opgeslagen en volgend jaar komen de ijzers gewoon weer uit het vet,” aldus Henri.
De ijsbaan in Hoogerheide trekt elk jaar ook veel bezoekers uit de omliggende gemeenten. De kinderen van alle basisscholen uit de gemeente Woensdrecht komen schaatsen en ook scholen uit Bergen op Zoom en Zeeland weten de weg naar de ijsbaan te vinden.

De ijsbaan ligt op het Ouwe Raedthuysplein in het hart van Hoogerheide. Het idee van de ijsbaan is ontstaan toen het terrein nog braak lag en het nieuwe evenementenplein nog niet gebouwd was. De stichting heeft tot doel om in de Kerstvakantie iets te organiseren zodat de kinderen iets leuks kunnen doen.

Reacties