Twee project Rembrandt finalisten exposeren in Putte

"Serenity" van Suzana Jovanovic
Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdag 4 juni opent aan Tervoplein 4 in Putte de expositie van twee Project Rembrandt finalisten met een aantal lokale kunstenaars.

Deze week wordt er door de initiatiefneemster Suzana Jovanovic met hulp van de deelnemende kunstenaars keihard gewerkt om de expositie zaterdag piekfijn in orde te hebben voor de opening.

Hoewel Suzana al vele exposities achter de rug heeft is het voor veelbelovend kunstenaar Freek Müller, finalist bij de laatste editie van het televisie programma Project Rembrandt, de eerste grote expositie na het programma. Op de expositie is onder meer zijn meesterwerk waarmee hij in de finale scoorde te zien, naast een aantal andere wat kleinere werken.

Freek Müller bij zijn Project Rembrandt finale werk

Een van de gastkunstenaars, die zelf niet aanwezig zal zijn, maar zijn werk des te meer, is de Amerikaanse schilder Benjamin Casiano. Hij is geboren en getogen in New York City, waar hij ook gestudeerd heeft.
De meeste van Benjamin Casiano zijn figuren hebben één oog open. Benjamin zegt er zelf het volgende over: “Het is een weerspiegeling van mijn eigen alter ego en een portret van mijn onderbewustzijn. Ik ben gedeeltelijk blind, maar de ironie is dat ik deze figuren jaren heb geschilderd voordat ik uit het oog verloor. Vandaag beschouw ik het als mijn handelsmerk”.

Werk van de Amerikaanse Benjamin Casiano

Maar ook prachtig werk van minder bekende regionale kunstenaars is op deze expositie te bekijken.  Zo staat er beeldhouwwerk van Edgard Baert, verschillende cursisten van Suzana exposeren hun werk en de subtiele aquarellen van de in Putte wonende Magda Bastiaanse zij hier te bewonderen.

Magda bij haar aquarellen

Andere deelnemende kunstenaars aan deze expositie zijn, in willekeurige volgorde, Maarten Maesen, Edgard Baert, Simone Hendrickx, Gary van Eyck, Mederick de Scheerder, Jeanny Ritzen, José Verhaert-Koopal, Jan Krijtenburg en Jeanne Lacquermans

Workshop realistisch landschap schilderen

Maar mensen die meer willen als alleen kijken naar schilderijen, kunnen op woensdag 8 juni in de expositieruimte aan het Tervoplein tussen 10:00 en 12:30 uur een workshop realistisch landschap schilderen van Suzana volgen. Hiervoor moet je je wel aanmelden via e-mail adres [email protected]. (De kosten voor deze workshop bedragen €65 en dat is inclusief alle schildermaterialen)

Praktische informatie

Data en tijden:
zaterdag 4 juni van 13:00 tot 17:00 uur (dan is ook de feestelijk opening)
zondag 5 juni tot en met zaterdag 11 juni van 12:00 tot 17:00 uur
zondag 12 juni de laatste dag, van 11:00 tot 16:00 uur
Locatie: Tervoplein 4 in Putte
Toegang: gratis

Sponsors: Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Bruin verhuur uit Putte en Euro Casco uit Stabroek.

Reacties

Cookieinstellingen