Dubbel feest op de laatste schooldag van De Poorte en De Stappen

Foto: Pieter Krebbekx

De vakantie begint en het nieuwe gebouw voor basischolen De Poorte en De Stappen gaat er komen. Dubbel feest dus.

De vlag uit

Op basisschool De Poorte, basisschool De Stappen en kinderopvang De Tovertuin ging de vlag uit deze vrijdag. Zij kregen namelijk de dag ervoor bijzonder goed nieuws te horen: Tijdens de gemeenteraadsvergadering de dag ervoor is er definitief goedkeuring gekomen voor de financiering van hun nieuwe gebouw!

Integraal kindcentrum

Dit betekent dat de plannen nu definitief uitgewerkt kunnen gaan worden en dat er in 2023 een nieuw integraal kindcentrum voor kinderen van 0 t/m 12 jaar zal verschijnen, waar alle kinderen van de twee scholen en kinderopvang LPS Jongleren onderdak krijgen.

Met name voor de kinderen van De Poorte is dit bijzonder goed nieuws. Het gebouw waarin zij momenteel les krijgen is al behoorlijk gedateerd en veel te klein voor de grote groep kinderen die op deze school zitten. Daarnaast vertoont het gebouw steeds meer gebreken, zoals opgemerkt werd door wethouder Lars van der Beek tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Feestje

Reden dus voor een feestje voor de kinderen: In de buurt van beide scholen waren springkussen geplaatst… waar de kinderen naar hartenlust op konden spelen. Aan het eind van de ochtend gingen alle kinderen op beide scholen één voor één de glijbaan af.. en kon de vakantie van start gaan.

Tekst en foto’s: Pieter Krebbekx, directeur basisschool De Poorte & De Stappen

Reacties