Deelnemers ‘Project Rembrandt’ exposeren in kasteel Ravenhof

De kunstenaars
Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagmiddag opende Schepen van cultuur van Stabroek, Liesbeth Bardyn, in Kasteel Ravenhof in Putte/Stabroek de expositie van deelnemers aan ‘Project Rembrandt’.

De opening van de expositie

Zeven deelnemers aan het televisie programma Project Rembrandt waren bij de opening aanwezig, waaronder natuurlijk de initiatiefneemster van deze expositie en finaliste in het televisie programma, Suzana Jovanovic. Suzana vertelde dat zij en de andere deelnemers met veel plezier aan het televisie programma meegedaan hadden, maar dat het door de tijdsdruk tijdens de opnames, onmogelijk was om optimaal te presteren. Suzana, en de andere kunstenaars wilden graag het publiek laten zien wat ze zonder die tijdsdruk konden presteren. Toen Suzana er in slaagde om in het prachtige kasteel Ravenhof te mogen exposeren wilden ze graag meewerken aan de expositie.

De vernissage (opening) van de expositie werd door een kwartet saxafonisten bestaande uit Anneke de Bruijn, Rachel de Bruijn, Miranda Adriaanse en Stef Verpraet opgeluisterd

Er was veel publiek bij de vernissage. Tijdens de laatste jaarlijkse groepstentoonstelling in kasteel Ravenhof, kwamen bezoekers zich bij Suzana melden dat ze bij ‘haar’ expositie langs zouden komen.

Na talloze slapeloze nachten en veel hard werk heeft Suzana met haar collega kunstenaars een veelzijdige expositie opgezet. Naast de schilderijen van de project Rembrandt deelnemers staan er bovendien beeldhouwwerken van fotograaf, schilder en beeldhouwer Willy Verlent uit Burcht op de expositie.

Ook dorpsplatform Putte was bij de expositie betrokken. Na last-minute overleg heeft het dorpsplatform een klein bedrag beschikbaar gesteld om de begroting voor de expositie sluitend te maken.

De kunstenaars

Jeroen van der Velden

Louella Hendriksen

Nard Kwast

Fleur de Blieck

Dick Kamstra

Suzana Jovanovic

Anneke Ensing

Een beeldhouwwerk van Willy Verlent

De veiling

In één van de zalen hangen zeven kunstwerken.Deze zijn geselecteerd voor een stille veiling. Op de labels bij de zeven schilderijen staat de minimumprijs vermeld. Dat is per schilderij verschillend. Aan het einde van de expositie worden de schilderijen aan de hoogste bieder verkocht.

Om een bod te doen op één (of meer) van de schilderijen moet op een blad papier de naam van de kunstenaar en de titel van het schilderij, het geboden bedrag en de naam, email adres en telefoonnummer van de bieder ingevuld worden. Dit blad gaat in de doos die op tafel in deze ruimte staat, zodat niemand het bod kan zien.

De kunstenaars zullen persoonlijk contact opnemen met degene die het hoogste bod heeft gedaan om betaling en aflevering van het kunstwerk te regelen.

Het was gezellig druk

Praktische informatie over deze groeptentoonstelling

Data: 9 t/m 20 november 2019
Lokatie: Kasteel Ravenhof, Oud Broek in Putte-Stabroek
Organisatie: Suzana Jovanovic
Toegang: Gratis
Openingstijden:

  • zaterdag 9 november, vernissage van 12:30 tot 17:00 uur
  • zondag 10 november van 12:00 tot 17:00 uur
  • maandag 11 november van 14:00 tot 17:00 uur
  • woensdag 13 november van 14:00 0 17:00 uur
  • vrijdag 15 november van 13:00 tot 17:00 uur
  • zaterdag 16 november van 12:00 tot 17:00 uur
  • zondag 17 november van 12:00 tot 17:00 uur
  • maandag 18 november van 14:00 tot 17:00 uur
  • dinsdag 19 november van 14:00 tot 17:00 uur
  • woensdag 20 november van 11:00 tot 13:00 uur

Stilleven met marter door Nard Kwast

Dank

Bij het organiseren van deze expositie heeft Suzana veel hulp gehad van vrijwilligers die kosteloos drankjes kwamen schenken en glazen wassen, namelijk Micke Klein uit Putte, Anna Sarkisova en Lucas Berkain uit Gent komen en de musici van het saxofoon kwartet: Anneke de Bruijn, Rachel de Bruijn, Miranda Adriaanse en Stef Verpraet. Ook Suzana’s zoon Giovanni Angelo de Klerk sprong bij waar het nodig was, fotografeerde en hielp als cateraar.

Sponsors van de expositie zijn Kim van Merrienboer, supermarkt Assistent Manager, Dorpsplatform Putte, Sandra de eigenaar van café “Roskam” in Putte en Liesbeth Clarijs en Ilse Oomen van Gall & Gall in Hoogerheide.

 

Reacties