De ‘corona-situatie’ in de gemeente Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

De stand van zaken betreffende het corona-virus in de gemeente Woensdrecht.

Corona gevallen

De laatste weken is er duidelijk een stabilisatie in het aantal (geregistreerde) besmettingen in de gemeente Woensdrecht namelijk vijfenzestig besmettingen. Er zijn zeven personen uit de gemeente Woensdrecht als gevolg van het corona-virus overleden.
Begin vorige week verbleven er nog vijf personen uit onze gemeente in een ziekenhuis.

Horeca

De gemeente Woensdrecht is blij dat de horeca in de gemeente langzaam weer wordt opgestart. De gemeente deelt de zorgen, niet alleen over de gezondheid van de ondernemer en die van hun medewerkers, maar ook over de toekomst van hun bedrijf.
Bij de gemeente Woensdrecht realiseert men zich ook dat de coronacrisis veel ondernemers in financiële problemen kan brengen en dat er ook na 1 juni veranderingen nodig zijn om dit te voorkomen. Om deze reden wil de gemeente Woensdrecht graag meedenken en ondernemers faciliteren om hun terrassen tijdelijk uit te breiden.

Wat houdt dit in?

Het is mogelijk om via de gemeente Woensdrecht kosteloos een tijdelijke aanvulling op de vergunning aan te vragen voor het tijdelijk uitbreiden van een terras. Dit is mogelijk op eigen terrein, maar de gemeente Woensdrecht denkt ook mee over de mogelijkheden om het terras uit te breiden op openbare grond. Wel met inachtneming van de gebruikelijke regels en er mag geen gevaar, hinder, schade of overlast worden veroorzaakt.
Het is daarnaast ook mogelijk om de gemeente eerst uit te nodigen ter plaatste te gaan kijken om samen over een oplossing na te denken. Voor de tijdelijke aanvulling op de vergunning worden geen leges verrekend.

Reacties