Dag van de mantelzorg voor Woensdrechtse mantelzorgers

Foto: Jan

In ‘t Koetshuis in Putte werden geregistreerde mantelzorgers uit de gemeente Woensdrecht in het zonnetje gezet.

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht hield de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg dit jaar in  ‘t Koetshuis, bij kasteel Ravenhof in Putte/Stabroek. Mantelzorgers werden uitgenodigd voor een gezamenlijke lunch in ‘t Koetshuis.

Vanaf elf uur werden de mantelzorgers ontvangen met een kopje koffie of thee.

Lenny Winkel, de coördinator mantelzorg van de BWI, verwelkomde iedereen en las een gedicht met de titel ‘Ode aan de mantelzorger voor waarop ze de microfoon aan wethouder van het sociaal domein,Lars van der Beek doorgaf.

De wethouder vertelde dat er in de raad nog vragen over deze dag gesteld waren omdat ‘t Koetshuis eigenlijk in België ligt en niet in de gemeente Woensdrecht. Ook las hij een gedicht van Jörgen Raymann voor. Hij vermelde in zijn toespraak ook het mantelzorgcompliment, een VVV-cadeaukaart van 50 euro, die geregistreerde mantelzorgers krijgen.

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving, een familielid, vriend of kennis. Het Woensdrechtse mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont.

Dazzl

De leden van het popkoor Dazzl uit Hoogerheide zorgden voor het entertainment met populaire nummers. Rond half twaalf begon het optreden van Dazzl, eerst nog even zonder dirigente, die wat verlaat was, maar al snel werd er verder onder leiding van de dirigente verder gezongen.

Lunch en wandeling

Voor de lunch konden de mantelzorgers kiezen uit Vlaams stoofvlees of een pasteitje met kippenragout met frietjes en na de lunch was er gelegenheid om een wandeling te maken in de bossen en tuinen rond het Belgische kasteel Ravenhof, gezien het prachtige zonnige weer een aantrekkelijke mogelijkheid.

Ondersteuning

Om mantelzorgers te ondersteunen gedurende het jaar zijn er diverse voorzieningen.
De BWI organiseert bijvoorbeeld workshops, cursussen en ontmoetingen met andere mantelzorgers. Daarnaast kunnen zij regelen dat de zorg even wordt overgenomen door een zorgvrijwilliger, zodat de mantelzorger zelf een keer weg kan.

Links

 

 

 

Reacties