D66 pleit voor Woensdrechts Corona-fonds

Foto:

Thierry de Heer, fractievoorzitter van D66 in de Woensdrechtse raad, pleit voor een corona-fonds in de gemeente Woensdrecht.

Het Covid-19 virus, in de volksmond het Corona virus teistert de Woensdrechtse samenleving, zowel fysiek, mentaal als economisch.
De overheid is hard aan het werk om de economische crisis op te vangen, ze presenteerde een pakket met maatregelen waar ook in Woensdrecht veelvuldig beroep op wordt gedaan. D66 is blij met de geboden mogelijkheden. Thierry de Heer geeft aan te begrijpen dat dit in veel gevallen niet voldoende toereikend blijkt te zijn maar wellicht wel net een verschil kan maken.

Voortvarend

Het college B&W is voortvarend aan de slag gegaan om mee te denken in oplossingen in de breedste zin van het woord. De Heer geeft aan dat het begrijpelijk is dat de gemeenteraad en de raadswerken op een laag pitje zijn gezet. Echter, nu de Corona crisis een andere fase in lijkt te gaan wordt het ook weer tijd dat de gemeenteraad (het hoogste bestuurlijke orgaan van de gemeente) weer actief gaat vergaderen om zo de democratie zijn terugkeer te laten vinden binnen de gemeente.

D66 is van mening dat de gemeenteraad de taak als volksvertegenwoordiger weer op zou moeten kunnen pakken, zelfs in een 1,5 meter samenleving. Misschien wel juist in de 1,5 meter samenleving zegt De Heer. De nood is hoog, de bevolking schreeuwt om gehoord te worden en gebleken is dat ze veelvuldig de raadsleden van alle partijen contacten. Het wordt tijd dat hun vragen serieus in de openbaarheid worden beantwoord!

Er zijn meerdere inwoners, verenigingen en organisaties die getroffen worden door deze gigantische crisis waarvoor geen regeling bestaat vanuit de regering.

Steenbergen en Breda

De gemeente Steenbergen trekt een miljoen euro uit en de gemeente Breda ruim zeven miljoen om inwoners, verenigingen en organisaties te helpen die nu tussen wal en schip vallen.

D66 is voor een gezonde gemeentelijke begroting, maar in tijden van crisis moeten wij als gemeente laten zien dat we er niet alleen in raad maar ook in daad voor onze inwoners zijn. Zoals de overheid ook heeft verkondigd: Ze hebben in de laatste crisis geleerd dat bezuinigen in een crisis averechts werken. D66 pleit bij monde van De Heer, dan ook voor een Woensdrechts Corona-fonds: een regeling waar inwoners, verenigingen en organisaties aanspraak op kunnen maken. Denk hierbij aan het kwijtschelden of uitstellen van huur, betalen van leges of financiële injecties om voort te kunnen blijven bestaan.

“De Corona crisis is nog lang niet voorbij en we gaan er nog lange tijd last van hebben, maar laten we samen de dingen doen waar we wel invloed op hebben. Het bieden van extra steunmaatregelen aan onze inwoners en verenigingen, zodat de saamhorigheid in onze mooie samenleving blijft bestaan.” aldus De Heer.

Reacties