Culturele avonden weer van start in de Protestantse Kerk in Ossendrecht

Protestantse Kerk Ossendrecht
Foto: Jan

Ook het komende seizoen organiseert de culturele commissie van de Protestantse Kerk in Ossendrecht weer ‘culturele avonden’.

De commissie bestaande uit Jan Andriese, Loes van Arkel, Hanneke Dragt en Meta van Geest organiseert deze avonden al sinds 2009. De eerste jaren waren deze avonden vooral ‘gesprekken met Klaas Vos’.

Culturele avonden

Enkele spraakmakende gasten op de culturele avonden waren Hugo Borst, Herman Pleij, Carola Schouten en Adriaan van Dis.Sinds het vertrek van Klaas Vos heeft de commissie voor een andere vorm gekozen – er worden nu lezingen/mini-colleges gegeven.

Zo was er vorig jaar een optreden van Bram van Ojik van GroenLinks. Een Amerika-deskundige vertelde een boeiend verhaal getiteld “Eén jaar Trump”. Er was een mini-college door een filosoof “Evenveel geluk
als wijsheid”. Maar er was ook muziek en een bijzondere open Joodse dienst, met rabbijn Tamarah Benima.

Al jarenlang worden de avonden door een grote groep bezoekers uit de regio Middelburg-Breda bezocht. Ook voor het komend seizoen staat weer een aantal mooie avonden gepland.
Eén van de avonden wordt georganiseerd door Boekhandel Quist uit Bergen op Zoom. Voor deze avond wordt een toegangsprijs gevraagd.
De andere avonden zijn vrij toegankelijk; er wordt een gift gevraagd bij de uitgang.

Algemene informatie

Aanvang: 20.00 uur
Adres: Protestantse Kerk – Dorpsstraat 10 – Ossendrecht
Website www.pkgw.nl
Informatie/aanmelden: Loes van Arkel/[email protected]

Het programma

Donderdag 27 september 2018
Karin van den Broeke, bestuurslid van de Wereldraad van Kerken, vertelt ons alles over de Wereldraad van Kerken. Deze organisatie bestaat 70 jaar. Maar is dat jubileum wel reden voor een feestje? Wat doet deze grote internationale Raad? Wat hebben ze bereikt?

Donderdag 25 oktober 2018
Lammert Kamphuis presenteert zijn pas verschenen boek “Filosofie voor een weergaloos leven” en laat ons zien hoe filosofie behulpzaam is in ons dagelijks leven. Deze avond wordt georganiseerd door Boekhandel Quist. Entree € 7,50. Aanmelden: [email protected]

Donderdag 29 november 2018
Frans van den Brande brengt ons het boeiende verhaal over Maarten Luther. Maarten Luther kwam in opstand tegen de paus – maar was hij wel zo rebels? Hoe groot is zijn invloed? Merken we dat nu nog?

Donderdag 17 januari 2019
Kathleen Verdult geeft een verrassend en leerzaam mini-college over de Vlaamse Primitieven: Kathleen ziet deze kunstenaars uit de 15e en 16e eeuw als verbeelders van de mooiste, gruwelijkste of boeiendste verhalen. Ze legt het ons allemaal uit!

Reacties

article
9291
Culturele avonden weer van start in de Protestantse Kerk in Ossendrecht
Ook het komende seizoen organiseert de culturele commissie van de Protestantse Kerk in Ossendrecht weer
https://woensdrecht.nieuws.nl/culturele-avonden-weer-start-protestantse-kerk-ossendrecht/
2018-09-13T09:51:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2017/10/25143410/20171025_Oss_Prot_kerk_001.jpg
Culturele avonden
Activiteiten, Nieuws, Ossendrecht