Coraline Steingueldoir (start2bizz): “Succes van netwerk niet afhankelijk van technische snufjes”

Foto:

Advertorial – Het duurde even voor Coraline het besef kreeg dat het succes van haar netwerk niet afhankelijk is van de ’technische snufjes’ of de functionaliteit van de website die er voor het netwerk werd gebouwd, vertelt zij in een blog op LinkedIN.

“Toen ik met het idee speelde om ondernemers met elkaar te verbinden, was ik ervan overtuigd dat online matchingtools de sleutel waren tot slagen. Met een overweldigend ontwerp ging ik op zoek naar de perfecte webdesigner die mijn ideeën kon vertalen in queries, tabellen, formulieren, matchingtools en nog veel meer.”

“Het resultaat? Een veel te uitgebreide website met ontelbare mogelijkheden van zoekertjes om te carpoolen tot het plaatsen van eigen blogs voor ondernemers, een gepersonaliseerd dashboard en nog veel meer… Met dank aan die webdesigner, want die heeft geweldig werk geleverd, met bloed, zweet en tranen.”

“Maar wat bleek… de nieuwe leden die aansloten bij het netwerk waren overtuigd geraakt door de waarde van de events en de kracht die ik heb om de juiste mensen met elkaar te verbinden.”

Coraline is de belangrijkste schakel. Zij is het uithangbord. Een website is slechts een visitekaartje. “Beetje bij beetje ben ik gaan elimineren, prioriteiten gaan stellen, terug naar de basis gekeerd van waar het ‘echt’ om gaat”, vertelt ze verder.

Haar raad naar startende ondernemers?

  • Laat je keuzes niet bepalen welke weg je uit wil gaan
  • Kies de weg die als juiste aanvoelt op het moment dat je keuzes moet maken
  • Ga op de rem staan wanneer de richting niet meer klopt
  • En sla dan een andere weg in die jou sneller naar je eindbestemming zal brengen

Wat had jij anders willen doen als je nu terugkijkt op het prille begin van jouw opstart als ondernemer?

Over Coraline

Coraline Steingueldoir is de oprichtster van het ondernemersnetwerk Start2Bizz Noord-Antwerpen | Noord-Brabant.

Mijn missie bestaat erin ondernemers op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden door het organiseren van informele netwerkactiviteiten. Bij ons heb je een klankbord voor jouw uitdagingen en leer je van de kennis en ervaringen van andere ondernemers. Bovendien netwerken wij op een grensoverschrijdende manier, wat een uniek concept is in Nederland en België.

Kom eens langs op een event en ontdek hoe ‘Business & Fun’ gecombineerd kan worden in een leuk en informeel jasje.

 

Reacties

Cookieinstellingen