Calfven geopend door het aanbrengen van een 30km markering

Foto: Jan

Donderdagmorgen heeft wethouder Hans de Waal door het aanbrengen van een 30 km/uur markering op het wegdek, Calfven heropend.

Maandagmorgen, 28 mei dit jaar werd door wethouder Hans de Waal en directeur van Landheer infra, Martin Lebeau, als symbolisch begin van de werkzaamheden, het afsluitingshek geplaatst. Nu, donderdag 8 november zijn de werkzaamheden aan de bestrating voltooid en is de weg weer officieel heropend.

Oorspronkelijk zou de weg vanaf de Vierwindenlaan tot aan het einde van Calfven, bij het begin van de 60km/u zone naar Hoogerheide, opnieuw bestraat  worden maar na de aanbesteding bleken de kosten mee te vallen en is besloten om het asfalteren door te trekken tot aan het kombord Hoogerheide.

Het asfalteren werd doorgetrokken tot aan het kombord Hoogerheide

Het middengedeelte van de weg is, om geluidoverlast en trillingen tegen te gaan geasfalteerd en de fietsstroken zijn voorzien worden van geluidsarme klinkers. Omdat er leidingen onder de fietsstrook liggen, die bereikbaar moeten blijven zijn de fietsstroken niet mee-geasfalteerd.

Door de verbeterde fundering en het nieuwe geluidsarme wegdek zouden de bewoners langs de weg veel minder last moeten hebben van trillingen en geluidsoverlast.

De opening

Even voorbij Café Calfven in de richting van Ossendrecht, werd de 30km/uur markering, onder het toeziend oog van de directeur van Landheer infra en de wethouder, klaargelegd om ingebrand te worden.

De 30km/uur markering wordt klaargelegd

Toen de markering helemaal op zijn plaats lag, kreeg de wethouder de gasbrander in zijn handen om de markering aan het wegdek vast te branden, waarmee Calfven met zo’n twee kilometer vers asfalt, weer officieel geopend werd.

De opening, nu eens geen lint doorknippen

Behalve deze markering komen er ook 30km/uur markeringen aan het begin en einde van de weg en op de kruising met De Maareberg. Naast de markeringen op de weg staan er ook borden en vanaf nu zal de politie ook extra op snelheid controleren.

Maar niet alleen op snelheid wordt gecontroleerd. Calfven is verboden toegang voor vrachtverkeer, uitgezonderd aantoonbaar bestemmingsverkeer. Na langdurig overleg met de Vlaamse overheden is er vóór Ossendrecht, in België, al een ‘verboden voor vrachtverkeer’ bord geplaatst en de politie heeft toegezegd hier ook gericht op te gaan controleren.

Afwerking

Het werk aan de weg is voltooid maar er moet nog wel meer gebeuren. Langs de weg moeten de bermen nog netjes afgewerkt worden. Er wordt gras ingezaaid en er worden boompjes geplant. Hier zal de aannemer de komende twee tot drie maanden nog aan werken.

De bermen moeten nog afgewerkt worden

Dynamisch snelheids display

Om het verkeer ook bewust te maken van de snelheid zal er langs Calfven, op wisselende plaatsen, ook een dynamisch display geplaatst worden. Dankzij een subsidie van de provincie kon de gemeente een extra display aanschaffen om permanent langs deze weg in te zetten.

 

'

Reacties

article
10305
Calfven geopend door het aanbrengen van een 30km markering
Donderdagmorgen heeft wethouder Hans de Waal door het aanbrengen van een 30 km/uur markering op
https://woensdrecht.nieuws.nl/calfven-geopend-aanbrengen-30km-markering/
2018-11-08T13:22:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2018/11/08132926/20181108_CAL_Opening_Calfven_001.jpg
opening
Calfven, Nieuws, Verkeer