Cafetaria Het Plein: verse frites en snacks voor de inwoners van Woensdrecht

Caspar Bracke voor zijn cafetaria
Foto: Jan

Sinds 16 mei dit jaar is cafetaria Het Plein in Woensdrecht geopend, zodat inwoners van Woensdrecht in hun eigen dorp frites en andere snacks kunnen halen.

Jaren lang reed Caspar Bracke, die met zijn vrouw en drie kinderen in Woensdrecht woont, op de vrachtwagen door binnen en buitenland tot het moment dat hij hier door een kapotte rug mee moest stoppen. Na de jaren als chauffeur kwam hij in de WAO en WW terecht.

Maar Casper is niet iemand om bij de pakken neer te zitten en zocht een nieuwe uitdaging om zijn gezin te onderhouden. Toen het pand waar eerst de ‘Boerenmeisjes’ en later ‘Gewoon lekker’ in gezeten hadden beschikbaar kwam, besloot Caspar dan ook die kans te pakken.

Kwaliteits-cafetaria

Om zijn visie van een kwaliteits-cafetaria waar te maken moest er nog wel het een en ander gebeuren. In de inrichting van de zaak waren maar twee tien liter friteuses aanwezig en dat is voor een cafetaria, waar frites en snacks belangrijk zijn veel te weinig.

Er moesten dus andere keukenapparaten komen, zoals vier friteuses van wel dertig liter. Zo kunnen ook grote bestellingen in één keer bereid worden. Ook moest er meer ruimte voor tafels en stoelen komen, waarvoor de balie een eind naar achter geplaatst moest worden

Moderne keuken apparatuur

Een grote tegenslag was dat het UWV vond, dat een cafetaria in Woensdrecht niet genoeg potentie had en daarom niet wilde meewerken aan de financiering. Daardoor werd de start nog wat moeilijker voor Caspar dan hij gehoopt had, maar daar liet hij zich niet door weerhouden. Caspar zelf zegt daarover, “ik zal nooit miljonair worden met deze cafetaria maar hoeft ook niet, ik wil gewoon mijn gezin onderhouden“.

Na de verbouwing werd er in april, op de voorjaarsmarkt in Woensdrecht, twee dagen proefgedraaid om te testen of de inrichting optimaal was. Na de laatste aanpassingen uit deze test, werd op 16 mei 2017, nadat de vergunning rond was, de zaak officieel geopend.

De visie van Caspar

De visie van Caspar is, om in de kern Woensdrecht de inwoners een kwaliteits-cafetaria te bieden waardoor ze niet voor een frietje, broodje of snack naar Hoogerheide hoeven, maar dit in hun eigen dorp kunnen halen. Ondanks dat het de bedoeling van Caspar is om de inwoners van Woensdrecht van frites en snacks te voorzien, komen er nu zelfs mensen uit Hoogerheide naar Woensdrecht toe voor de lekkere frites van Caspar.

Caspar Bracke voor zijn menukaart met een rijke sortering aan snacks

Naast een rijke sortering aan ‘cafetaria snacks’ zoals frites, broodjes kroket, frikandellen en dergelijke kunnen er ook eenvoudige maaltijden geserveerd worden. Een bord met een schnitzel menu, een saté menu of een hamburger menu hoort ook tot de mogelijkheden. Op de langere termijn hoopt Caspar dit uit te breiden met meer maaltijden.

Cafetaria Het Plein serveert ook eenvoudige maaltijden

Om wat meer bekendheid te krijgen in de kern Woensdrecht sponsorde ‘Het Plein’, vanuit het beperkte budget, lokale activiteiten zoals de voorjaarsmarkt en de Boerendag in Woensdrecht. Met zijn passie voor kwaliteit en een beetje hulp van familie in de zaak, hoopt Caspar dat de kwaliteit steeds meer inwoners van Woensdrecht naar ‘Het Plein’ zal lokken zodat Het Plein een vaste plaats in de Woensdrechtse samenleving zal krijgen.

Broodjes warme worst op de Woensdrechtse braderie en kermis in augustus

Praktische informatie

  • Cafetaria Het Plein is geopend van dinsdag tot en met zondag.
  • In de wintertijd is het Plein geopend van vier uur ’s middags tot acht uur ’s avonds.
  • In de zomerperiode is het Plein geopend van twaalf uur ’s middags tot negen uur ’s avonds.
  • Het Plein is te vinden aan dorpstraat41 in Woensdrecht.

Link

Reacties