Deze bed & breakfast is de ideale uitvalsbasis voor de Brabantse Wal

Stel je bezoekt als toerist de Brabantse Wal. Wat is dan een goed vertrekpunt voor je ontdekkingstocht? Domaine Haute Bruyere lijkt een goede optie!

De Bed & Breakfast ligt verscholen tussen het groen aan de rand van Hoogerheide in de Nijverheidstraat. De bloeiende bloemen en de aangename sfeer op het perceel maken het moeilijk voor te stellen dat het oorspronkelijk een militair complex is. Het voormalige bunkercomplex werd in 1941 gebouwd en kwam in de jaren zestig in handen van de familie Horstink. Sinds de jaren negentig wonen en werken Gerhard Horstink en Esther Slootweg er. Ze hebben er een wijnimportbedrijf, wijnproeflokaal en de B&B.

Je zult het misschien niet verwachten, maar de Bed & Breakfast heeft maar liefst vijf kamers op de bovenverdieping. De tweepersoonskamers hebben allemaal eigen sanitair. De gasten kunnen bovendien gebruik maken van een zonnig dakterras gemeenschappelijke ruimte met een koelkast, koffiezetter, waterkoker en een plekje om te zitten.

Esther Slootweg begon de B&B samen met Gerhard Horstink toen haar twee kinderen naar de middelbare school gingen. “Ik ben boven de kamers gaan opknappen. Toen nog wel ietwat provisorisch”, geeft Esther toe. “Er stonden oude hotelbedden uit de jaren zeventig en oude gordijnen met verschillende kleuren. Maar ieder jaar knap je weer wat op.” Ondertussen zijn de gemoedelijke kamers van alle gemakken voorzien. Denk aan wifi, een smart-tv en een comfortabel boxspring bed.

De doelgroep van de de B&B zijn volwassenen. Met name vijftigplussers kunnen de accommodatie en de gastvrijheid van de gastvrouw waarderen. Toerisme op de Brabantse Wal gaat Esther aan het hart. Ze kan je daarom ook prima op weg helpen naar de leukste uitstapjes, tochtjes en restaurants. “De Brabantse Wal is een walhalla voor fietsers en wandelaars. Je begeeft je in een prachtig afwisselend decor”, zo promoot ze de regio. Esther gaat verder dan adviseren en folders verstrekken. “Als mensen naar het strand willen heb ik een koelbox met bevroren koelelementen voor ze klaarstaan.”

Reacties