Back to the Country bij Podium Kloosterhof

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagavond konden country liefhebbers hun hart ophalen bij het ‘Back to the Country” optreden van Dick van Altena en Savannah bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide.

Part 13

Al een aantal jaren zijn Dick van Altena en de band Savannah aan het eind van de zomer te gast bij Podium Kloosterhof met hun show ‘Back to the Country”, die momenteel met de 13e editie bezig is.

Een avond met lekkere country, met af en toe een beetje rock-‘n-roll. Meezingers als Barbara Ann en Six Days on the Road, maar ook verdrietige nummers als Seven Spanish Angels en het nummer The Lightning Express over een jongentje dat in de trein op weg is naar zijn stervende moeder.

Natuurlijk kwamen hitnummers als ‘A thing called love’ dat bekend is door Johny Cash en ‘Country Roads’ ‘van John Denver.
Leuk is ook dat er af en toe een stukje achtergrond informatie over de nummers verteld wordt, zodat  het publiek niet alleen van de muziek geniet, maar ook nog wat leert.

Volume 8

Voor de pauze werd het publiek er nog even op attent gemaakt dat het weliswaar ‘Back to the Country Part 13″ was, maar dat de laatste CD ‘Volume 8’ was en niet 13.
Natuurlijk was ‘Back to The Country Volume 8’, evenals een aantal vorige CD’s, in de pauze en na het optreden te koop.

Enthousiast publiek

Het enthousiasme waarmee de band de nummers bracht werkte zeker aanstekelijk op het publiek. De zaal in het Kloosterhof was weliswaar voor driekwart gevuld maar qua enthousiasme leek het wel meer dan vol. Er werd heerlijk meegezongen en geklapt met de bekende nummers en met de toegift ‘Buck’s Polka’ stond de hele zaal te swingen.

Afterparty

Savannah zou Savannah niet zijn als er ook na het optreden in de zaal niet weer een gezellige afterparty in de foyer zou zijn. Dat het publiek enthousiast was bleek wel uit het feit dat er maar weinig mensen direct naar huis gingen.
Ze foyer zat vol en er werd heerlijk door de zaal gedanst op de heerlijke unplugged nummers van de band en het was al bijna twaalf uur voor het feest zo langzamerhand te einde liep en de bezoekers met een tevreden gevoel naar huis konden.

Cookieinstellingen