Albert Heijn actie voor de voedselbank

Foto: Leo den Heijer

In heel Nederland zijn de supermarkten van Albert Heijn en de plaatselijke Voedselbank een actie gestart met als thema “Op een lege maag kun je niet leren!”

Op een lege maag kun je niet leren!

Er zijn in de deelnemende winkels grote displays neergezet met daarop 11 producten die juist in deze tijd zeer welkom zijn bij de voedselbanken…. Variërend van Cornflakes tot Rozijnen en Volkoren beschuit tot Havermout.

Het uitgangspunt is, dat nu de scholen weer begonnen zijn, ieder kind met een gevulde maag naar school kan gaan en of een gevulde broodtrommel heeft. Het gaat om houdbare producten die in de winkel gekocht kunnen worden door het winkelend publiek en die na de kassa in een speciaal daarvoor neergezette boodschappenkar gedoneerd kunnen worden. In de winkel staat dit assortiment op een opvallende plek.

Vrijwilligers van de voedselbank

Deze week zijn op diverse dagen vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig in Hoogerheide, zowel aan de Haviksberg als aan de Huijbergseweg, om te flyeren en aandacht te vragen voor deze actie.

Leo den Heijer, Floormanager Voedselbank Goed Ontmoet gemeente Woensdrecht vertelde daarover: Uiteraard zijn, naast de in de actie genoemde producten, allerlei andere houdbare producten ook altijd welkom. We zagen mensen die spontaan bijna een halve boodschappenkar vol mee namen onder het motto: “Er is steeds een aanbieding van “Twee voor de prijs van een….” Als je even oplettend shopt, kan je een heleboel producten dus gratis doneren!
Een uurtje flyeren in beide winkels leverde twee boodschappenkarren vol voedsel op waar onze klanten uitermate blij mee zullen zijn!

Verlangslijstje

Het verlanglijstje van de voedselbank: Koffie, thee, smeerkaas, smeerworst in blik, broodbeleg in pot, macaroni, spaghetti, lasagne, rijst, aardappelpuree, sauzen, zonnebloemolie, olijfolie, vlees in blik, vis in blik, fruit in blik, groenten in blik, maaltijdsoepen, wasmiddelen, zeep, tandpasta, shampoo, deodorant, verband, wc-papier, schoonmaakmiddelen, havermout, hagelslag, ontbijtkoek, cornflakes, muesli, rozijnen, volkoren beschuit enzovoort (graag artikelen die langer houdbaar zijn en geen alcohol bevatten).

Reacties