Activiteiten Stichting Uit de Kunst Woensdrecht

Expositie in 2019
Foto: Jan Krijtenburg

Stichting Uit de Kunst Woensdrecht wil kunstwerken tonen door middel van exposities en meetings.

Kunstenaars collectief

Stichting Uit de Kunst Woensdrecht is een kunstenaars collectief van amateur en semi professionele mensen, jong en oud, die zich creatief met beeldende kunst bezig houden.
Ook een ieder ander met belangstelling voor kunst is bij Stichting Uit de Kunst welkom.

Binnenskamers

Kunstwerken blijven te veel binnenkamers en komen bij uitzondering naar buiten.

Het tonen van de werken, door middel van exposities en meetings, is daarom en van de belangrijke bezigheden van de stichting.
Schilderen in groepsverband en onder deskundige leiding behoort tevens tot de mogelijkheden en één keer per jaar op een zaterdag wordt een bezoek aan een museum of tentoonstelling georganiseerd.

Op het ogenblik zijn er een vijfenveertigtal mensen aangesloten. Kunstschilders, beeldhouwers, fotografen, dichters, keramisten, vrije kunst en grafici zijn op dit ogenblik de disciplines .

Om de drempel zo laag mogelijk te houden is de contributie € 15,00 per jaar.

Activiteiten Stichting Uit de Kunst Woensdrecht

In het kader van de tweemaandelijkse expositie in de hal van het gemeentehuis te Woensdrecht, is er tot 16 november werk van Bertus van Gils te zien.
Bertus is woonachtig in Hoogerheide en zijn foto’s worden door middel van digitaal computerwerk een schilderij of een heel andere afbeelding. De werken zijn tijdens de openingstijden van gemeentehuis en MFC het Kloosterhof te bekijken.
Zijn werk kunt u ook zien op https://bertusvangils.nl
informatie; [email protected]

Ook is er in het kader van de Alzheimerdag een expositie in de bibliotheek te Hoogerheide.
Een achttal kunstenaars van Uit de Kunst stellen op het thema ‘Een blik van herkenning’ een twintigtal kunstwerken ten toon. Deze expositie zal tot 29 september te zien zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Hier op aansluitend is er ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, van, 30 september t/m 11 oktober, een tentoonstelling op de zelfde locatie met als thema,,, en toen… GESCHIEDENIS” waarbij de kunstenaar een ieder op eigen wijze zijn werk heeft gemaakt, wel in het perspectief vanuit een blik van een kind.
Hier doen zo’n drieëntwintig kunstenaars in samenwerking met een aantal kinderen aan mee.

Voor informatie over de stichting, [email protected]

Reacties