“Geld speelt geen rol”

Foto: Benooz

Op 4 oktober komt de nieuwe single “Geld speelt geen rol” van BenooZ (Ben van Hoof) uit.

“Geld speelt geen rol” een zin die BenooZ alias Ben van Hoof regelmatig uitspreekt in zijn dweilband “De Zjeverérs”.

En dan vooral op de momenten wanneer ze b.v. geld uit gingen leggen voor een reisje het drankpotje enzovoort. BenooZ die een klein schoonmaakbedrijfje heeft doelde dan op het feit dat hij directeur was van een eigen bedrijf en dus geld zat heeft, maar zijn vrienden wuifde de opmerking dan ook altijd lachend weg. Die wisten wel beter want schatrijk is hij niet.

Deze regel was dan ook de inspiratie voor Ben om  zijn vierde single te schrijven.

Ook inspirerend was de wel hele goede zomer van 2018 en koos hij voor een vrolijk zomers reggae-ska achtig ritme.

Ook dit keer werd de tekst die gaat over een rijke vrouw, de muziek met een vreemd akkoordenschema, het arrangement met een verrassend einde, allemaal door BenooZ zelf geschreven.

In de studio van drummer Robert van Kalmthout werd een echte drumpartij opgenomen, klinkt toch altijd  net iets anders. De blazers werden opgenomen in de studio van Lars van Berkel en de zang en het koor zoals op alle andere singles van BenooZ in de studio van Laurens van Wessel.

In zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” speelde BenooZ zelf alle gitaar partijen, de baspartij en de keyboard partijen in. De gehele eind mix werd ook door hem zelf gedaan in zijn studio met leerzame technische hulp van Gert Vreys.

Een leuke clip werd  gemaakt en de figuranten in de clip zijn vrienden uit zijn woonplaats Putte waar Ben altijd het Putse carnaval mee organiseerde.

Tot 2016 was BenooZ  maar liefst elf jaar ” Prins Benjamin” geweest en deze mensen die altijd bij hem in de Carnavalsstichting zaten wilden graag meewerken aan de clip.

“Geld speelt geen rol” een vrolijk nazomers plaatje. Bij de vorige single “Romeo ”werd BenooZ voor de tekst geïnspireerd door Hennie Vrienten. Bij deze single door Hennie zijn band “Doe Maar ”met de bekende reggae sound.

Cookieinstellingen