Ondanks hoge vaccinatiegraad toch piek in besmettingen

Foto: Jan Krijtenburg

Zesennegentig corona besmettingen in de laatste zeven dagen in Woensdrecht, vijf mensen in het ziekenhuis.

Momenteel is er ook in de gemeente Woensdrecht een piek in het aantal besmettingen gemeten. In de zeven dagen tot en met 16 november zijn er zesennegentig corona besmettingen geteld in de gemeente Woensdrecht.

In tegenstelling tot vorige pieken, die terug te voeren waren op specifieke groepen, zij de huidige besmettingen  evenredig verdeelt over de verschillende kernen en leeftijdsgroepen.

Vaccinatie

De vaccinatiegraad binnen de kernen ligt hoog. In Hoogerheide en Woensdrecht is 88,51% gevaccineerd, in Huijbergen 91,09%, in Ossendrecht 86,75% en in Putte 84,32% terwijl het streefpercentage 85% is.

De projectleider corona binnen de gemeente Woensdrecht, Jelmer Huisman, bevestigde dat er de afgelopen tijd een inhaalslag is geweest van jongeren die zich hebben laten vaccineren.

Ziekenhuis

In tegenstelling tot vorige periodes met veel besmettingen, liggen er nu wel minder mensen met corona in het ziekenhuis, momenteel vijf inwonders van de gemeente. De leeftijd en vaccinatiestatus van de vijf patienten is bij de gemeente niet bekend.

Maatregelen

Burgemeester Adriaansen riep iedereen op om zich aan de maatregelen te houden, ook als deze soms minder goed te begrijpen zijn en sommige organisaties en bedrijven hard treffen.

Afgelastingen

Evenementen als de Herdertjestocht, de ijsbaan in Hoogerheide, de Najaarsfair bij Dorpspunt ’t Blickveldt  en de kerstmarkt in Ossendrecht zijn door de huidige corona maatregelen en de onzekerheid over eventuele komende extra corona maatregelen al afgelast.

In gesprek

De gemeente heeft de duidelijke opdracht van het rijk om op de naleving toe te zien maar de gemeente lost problemen het liefst in goed overleg op. Burgemeester Adriaansen doet daarom een oproep naar organisaties en bedrijven die vragen hebben over de regels en de handhaving, om met de gemeente in gesprek te gaan.

Een afspraak hiervoor maken kan via het algemene nummer van de gemeente namelijk 14 0164. Na de welkomsttekst met keuzemenu volgt een piep. Hier spreekt u het woord ‘Woensdrecht’ in waarna u wordt doorverbonden met een medewerker van de gemeente Woensdrecht.

 

Cookieinstellingen