40 jarig jubileum Jan Prop gevierd in raadszaal gemeentehuis

Foto: Jan Krijtenburg

Woensdagmiddag werd in de raadszaal van het gemeentehuis in Hoogerheide onder grote belangstelling het 40 jarig ambtsjubileum van Jan Prop bij de gemeente gevierd.

Vanaf half vier stroomden de gasten die Prop kwamen feliciteren met zijn jubileum het gemeentehuis binnen. Alle gasten werden, na het gastenboek getekend te hebben, uitgenodigd om met een ‘jubileum scrabble’ woorden te leggen die pasten bij de jubilaris.

Jubileum scrabble

Poster “Propsaland, 40 jaar in de gemeentelijke achtbaan”

Rond een uur of vier heette gemeente secretaris Annette Baart de aanwezigen welkom en vertelde, samen met burgemeester Steven Adriaansen, het één en ander over Jan Prop.

Jan Prop, Annette Baart en Steven Adriaansen

In 1979 begon Prop bij de gemeente als medewerker bij de afdeling sociale zaken maar na een opleiding overheidscommunicatie introduceerde hij de functie voorlichting en communicatie in het gemeentelijk apparaat.

In die functie verzorgde hij als éénmans afdeling voorlichting en communicatie de communicatie rond de gemeentelijke herindeling in 1997.
Ondertussen doet Prop dit werk al lang niet meer alleen en is er een team van communicatie adviseurs die de afdeling voorlichting en communicatie onzer Prop zijn leiding draaiend houden.
Als Communicatie adviseur en kabinetschef is Prop nu de rechterhand van burgemeester en elke maandagmorgen nemen ze samen de zaken van die week door.

In de 40 jaar dat Prop voor de gemeente werkt heeft hij al meerdere burgemeesters zien komen en gaan. Het begon met burgemeester De Leeuw, gevolgd door Klitsie en Fränzel en de huidige burgemeester Adriaansen, die net aan zijn tweede termijn is begonnen. Prop werd geprezen om zijn politiek- en bestuurlijk inlevingsvermogen en organisatie talent.

Mede dankzij zijn activiteiten in de wielersport heeft hij een internationaal netwerk, waar ook de gemeente van profiteert. Als voorzitter van de GP Adrie van der Poel bijvoorbeeld, kreeg Woensdrecht, via Prop’s contacten in de UCI, het Bike City label.

Jan Prop op de fiets

In 2017 werd Prop onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Adriaansen vertelde dat, omdat de voordrachten voor een koninklijke onderscheiding normaal via Prop zijn bureau gaan, het nu via zijn collega kabinetschef uit Roosendaal geregeld worden moest worden. Een omweg, maar het werkte.

De zaal stond vol

Reacties