4 Oktober, publiekswandeling naar het landgoed Lindonk

Foto: Fred Severin

Zondag 4 oktober houdt IVN Groene Zoom een publiekswandeling naar het landgoed Lindonk in Hoogerheide.

In verband met Covid-19 is aanmelden voor deze wandeling verplicht en kan er slechts een beperkt aantal deelnemers mee.

Landgoed zonder landhuis

Lindonk is een landgoed zonder echt landhuis. De boerderij Lindonk is het belangrijkste huis van het gebied. Het landgoed is 71 ha groot en is in 2007 grotendeels verworven door Brabants Landschap. Het gebied ligt op de Brabantse Wal tegen de Mattemburgh aan en bestaat uit een afwisseling van bospercelen, akkers en andere open gebieden. Lokaal is in het verleden leem gewonnen. De overgang van de Wal naar de Prins Karelpolder en het Markiezaat is indrukwekkend.

Eerste en tweede wereldoorlog

Sporen uit de eerste en tweede wereldoorlog zijn aanwezig in dit gebied en maken deel uit van de wandeling. Verder komen allerlei herfstverschijnselen, zoals bladverkleuring, vogeltrek en paddenstoelen aan bod. Goede wandelschoenen en kleding aangepast op het weer worden aanbevolen. Een verrekijker kan van pas komen.

De wandeling begint om 10.00 uur op het parkeerterrein parallel aan de Antwerpsestraatweg, ten zuiden van de weg Beukendreef en duurt ongeveer twee uur. Inschrijven via de website: www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom/activiteiten

Reacties