30 November, Hans Visser en Irena Filippova met ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’

Foto: Jan Krijtenburg

Op zaterdag 30 november staan Hans Visser en Irena Filippova bij Podium Kloosterhof op de planken met ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’.

In 2019 staat Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. De aanleiding daarvoor is de 350e sterfdag van Rembrandt van Rijn. Het hele jaar zijn er tal van activiteiten. Zo toont het Rijksmuseum voor het eerst al zijn werken. Andere musea organiseren speciale tentoonstellingen rond de beroemde Hollandse meester en het hele jaar zijn er tv-programma’s over Rembrandt. Hans Visser en Irena Filippova laten zich muzikaal inspireren door de schilderijen van Rembrandt en nemen ze mee naar de theaters.

Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is om te weten over wie we het hebben. Rembrandt kreeg het voor elkaar en is dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Hij liet vijfhonderd schilderijen na en leidde meer dan veertig leerlingen op van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een muzikale ode aan de Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde. Het wordt een interessante multimedia-theatershow in de lijn van hun vorige programma Doctor Zhivago, dat tot in Engeland triomfeerde: ‘Highly entertaining evening’ (The Guardian). In hun songs leggen ze fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude Meester.

Een muzikaal beeldverhaal met schitterende projectie en prachtige muziek! Een avond om lang te heugen. Muziek om naar te luisteren én kijken!

Expositie van Stichting Uit de Kunst
Speciaal voor de voorstelling Rembrandt & De Gouden Eeuw exposeren enkele leden van de Stichting Uit de Kunst Woensdrecht hun werken in de trant van Rembrandt. Dat kan dus ook een geheel eigen interpretatie zijn. ‘Wij vinden het heel bijzonder dat wij deze voorstelling kunnen combineren met een expositie’, aldus een trotse Marinell. ‘Een van de extra exposanten is Suzana Jovanovic, die deelnam aan het tv-programma Project Rembrandt!’

Praktische informatie

Entree: € 18,00 inclusief een pauzedrankje
Kaarten: www.podiumkloosterhof.nl
Telefonische informatie: 0164-620221
Locatie: MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b, 4631 GC Hoogerheide

Reacties