27, 28 en 29 September, Huijbergse Paarden3Daagse

Foto: Jan Krijtenburg

Vrijdag 27 September start de 10e  Huijbergse Paarden3Daagse aan de Heidebaan in Huijbergen.

Drie dagen plezier

Het worden weer drie dagen van veel plezier voor ruiters, menners en paarden maar ook zeker voor de mensen die niet zo van paarden houden is er een heel weekend van alles te beleven.

10 jarig jubileum

Dit jaar wordt een speciale editie want we vieren ons 10 jarig jubileum en buiten mooie routes voor de ruiters en menners hebben we een extra speciaal showprogramma samengesteld voor de zaterdag en de zondag. Neem gerust familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s mee om samen te genieten van een fantastisch weekend.

Laat u verrassen door een van de wereldse gerechten geserveerd vanuit een van de 9 foodtrucks, waarbij ook aan de vegetarische mensen is gedacht!
Ook voor de kinderen is er voldoende lekkers, denk hierbij aan een puntzak friet, of heerlijke poffertjes.
Als u hierna nog zin heeft in een dessertje dan kunt u kiezen uit o.a. speciale koffie met iets lekkers erbij of een ijsje uit de hand.

Kidsplein

Na het succes van voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een heel kidsplein met o.a. een knutseldorp waar ze geholpen worden om een hoefijzer of een dekje te pimpen, een eigen spijkerschilderij te maken, of een stokpaardje.
Als ze klaar zijn met knutselen kunnen ze zich vermaken op de wildwest hindernisbaan waar ze kunnen hoefijzer werpen, spijker slaan, lasso werpen, rijbroek hangen, pony slalom, en nog veel meer.

Ook kunnen ze dit jaar voor het eerst een rondje rijden op een pony, wat op een paarden evenement eigenlijk niet mag ontbreken. Trek ze wel oude kleren aan, want van buiten spelen wordt je vies, en dat is toch ook eigenlijk het leukste !

Demonstraties

Verder is er voor de volwassenen natuurlijk ook genoeg te zien en te beleven.
Op zaterdag en zondag zullen er gedurende de dag vanaf ca 12 uur diverse leuke, spannende, en spectaculaire demonstraties zijn. We kunnen natuurlijk nog niet alles verklappen maar er zijn o.a. een dansact, honden demo’s pakwerk & speurwerk, roofvogels, paarden demo’s kuur op muziek, vrijheidsdressuur en Trick Riding.

Korps Rijdende Artillerie

Op zaterdag is er dit jaar de absoluut spectaculaire hoofdact:
Het Korps Rijdende Artillerie, beter bekend als de “Gele Rijders “. Ze zijn het oudste onderdeel van de Koninklijke Landmacht en ze houden de bereden tradities in stand.
Zij verzorgen een optreden met 10 paarden en een veld kanon, wat wordt getrokken door een 4-span paarden.

Harold Mieger

De muzikale ondersteuning tussen de demo’s door en tijdens de gezellige hollandse zaterdag avond wordt verzorgd door de feestzanger van de regio Harold Mieger !!!

Kortom op 28 & 29 september is er meer dan genoeg te beleven voor jong en oud in Huijbergen en dat willen we graag samen met u doen dus kom gezellig langs.
De entree is gratis, en dit alles gebeurt op het veld aan de Heidebaan in Huijbergen.

Stichting Manegepaardenpensioenfonds

De volledige opbrengst van het weekend wordt gedoneerd aan: Stichting Manegepaardenpensioenfonds.

Inschrijven

Wilt u als ruiter of menner nog inschrijven om gezellig mee te rijden op 1 van de dagen of misschien wel 2 of 3 dagen dan kan dit zeker, kijk hiervoor even op onze website Huijbergse Paarden 3 Daagse.

Reacties