20 en 21 Oktober, Stabroekse Kasteeldagen

Foto: Jan

Bij kasteel Ravenhof in Putte/Stabroek worden op 20 en 21 oktober de Stabroekse Kasteeldagen gehouden met meerdere activiteiten.

Literair café

Op zaterdag 20 oktober, om 20:00 uur geeft VRT-journalist en documentairemaker Majd Khalifeh de lezing “Herboren: Hier komt een nieuwe Belg.”.

Veertien jaar geleden kwam VRT-journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België op zoek naar een identiteit. Hij was op de vlucht voor het regime in Damascus waar hij als staatloze Palestijn na vele omzwervingen was beland. Die dag had het goedkoopste vliegticket bestemming Brussel. Zo simpel kan het zijn.

Majd Khalifeh zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord : “vluchteling”. Hij voelde zich een hulpeloze baby die zijn weg nog moest zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon was doorgaan.

In september 2017 wordt “Herboren : “Hier komt een nieuwe Belg” gelanceerd. Dit boek van Majd Khalifeh is een persoonlijk verhaal maar tevens het verhaal van vele vluchtelingen. De grootste vluchtelingenstroom sedert de Tweede Wereldoorlog doet zich nu voor en we zitten er midden in.
In zijn lezing “Herboren” gebaseerd op zijn gelijknamig boek neemt Majd u mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht : van nieuwkomer tot actieve burger.

Dit is een uitzonderlijk verhaal. Vluchtelingen, nieuwe -, maar ook alle andere Belgen hebben hier een boodschap aan.
Het boek werd bekroond met de Liberales prijs !

De lezing wordt gehouden in het cafétaria van kasteel Ravenhof, Oud Broek 4 in Stabroek.
Informatie: cultuurdienst Stabroek, telefoon +32(0)3 210 11 75. Reserveren via [email protected]
Toegang: €5

Verkoop boeken en CD’s

Op 20 – 21 oktober, telkens van 10:00 tot 17:00 uur is er de verkoop boeken en CD’s van de Stabroekse bibliotheek.

De Stabroekse bibliotheek houdt haar jaarlijkse grote herfstschoonmaak. Wegens de omvang van de zichzelf steeds hernieuwende collectie moet er regelmatig plaats worden gemaakt in de rekken.

Hetgeen wordt afgevoerd bevat heel wat interessante koopjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.
Een interessante gelegenheid om je boeken- en cd-rek aan te vullen. Prima te combineren met een mooie herfstwandeling in het kasteeldomein en af te sluiten in het cafetaria van het kasteel waar de cultuurraad je graag bedient.

Poëtische wandeling met Gerd de Ley

Zondag 21 oktober, vertrekt om 13.30 uur vanaf kasteel Ravenhof, Oud Broek 4 te Stabroek, een poëtische wandeling met Gerd de Ley.

Gerd De Ley is acteur, schrijver van poëzie en aforismen, citatenverzamelaar en Carmiggeltkenner bij uitstek.
Hij werd geboren te Gent op 17 april 1944, en woont van kort na z’n geboorte in Antwerpen.

Als acteur speelde hij bij diverse gezelschappen in Vlaanderen en Nederland. Hij stichtte in 1975 de rondreizende theatergroep Paljas Produkies (www.paljas.be). Hij was gastacteur bij het voormalig Stabroeks Kamertoneel Papada en nam ook deel aan het Wagenspelfestival.
Een paar jaar terug bracht hij samen met Raymond de Bruyne in de o.l.v. Geboortekerk in Hoevenen het wondermooie ‘afscheid’.

Gerd werkt ook geregeld mee aan diverse televisieprogramma’s, zoals onder andere de Toogfilosoof uit Man Bijt Hond, de Ronde, Familie, Thuis, Kinderen van Dewindt. Daarnaast is hij ook zeer verdienstelijk als auteur van poëzie, toneelstukken, aforismen en als bloemlezer van eigentijdse citaten en uitspraken. Hij stelde vele citatenboeken samen. In totaal verschenen sinds 1966 al meer dan 400 publicaties van zijn hand.

Een waardig en interessant nieuw lid van de poëtisch-literaire wandelclub van het Ravenhof (Robin Hannelore, Elvis Peeters, Peter Holvoet Hansen, Martine De Cree, Sammy De Burgrave, Rik De Leeuw, Benno Barnhart, Karin Jacobs, Marc Bungeneers, Axel Daeseleire, Gene Bervoets, Antje De Boeck, Warre Borgmans, Stefaan Degand en An Ceurvels) die ons zeer gedreven en met een warme knipoog om de tuin zal leiden.

De wandeling start vanaf Kasteel Ravenhof, Oud Broek 4 te Stabroek.
Informatie: Cultuurdienst Stabroek, +32(0)3 210 11 75. Reserveren via: [email protected]
Gratis deelname, reserveren wordt aanbevolen in verband met het beperkt aantal deelnemers.

Reacties

article
9499
20 en 21 Oktober, Stabroekse Kasteeldagen
Bij kasteel Ravenhof in Putte/Stabroek worden op 20 en 21 oktober de Stabroekse Kasteeldagen gehouden
https://woensdrecht.nieuws.nl/20-en-21-oktober-stabroekse-kasteeldagen/
2018-10-11T08:25:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2017/09/13124346/JKr_PUT_Ravenhof_001.jpg
Stabroekse Kasteeldagen
Activiteiten, Nieuws, Stabroek