170 Jaar geschiedenis van Mattemburgh

Foto: Ad van Loenhout

Op 11 september wordt het boek ” ’t Hof van Cuypers, wonen en werken op landgoed Mattemburgh” van Ad van Loenhout gepresenteerd.

Geschiedenis onbekend

Toen Ad, na zijn pensionering vrijwilliger werd op Mattemburgh en bezoekers als gids ging rondleiden, ging de geschiedenis van het landgoed en zijn bewoners hem steeds meer boeien.
Hij realiseerde zicht dat er een stukje Woensdrechtse geschiedenis is, waar bijna niemand wat van af weet. Iedereen kent Mattemburgh wel, al is het alleen al omdat het langs de weg naar Bergen op Zoom ligt, Het is een stuk Woensdrechts erfgoed, maar wat de geschiedenis is van het landgoed en zijn bewoners weet bijna niemand.

Uniek stuk lokale geschiedenis

Hierop is Ad in de archieven gedoken en is daarnaast op zoek gegaan naar familieleden van de vroegere bewoners en mensen die op het landgoed en in het landhuis hebben gewerkt. Aan de hand van alle verzamelde informatie heeft hij het boek ’t Hof van Cuypers, wonen en werken op landgoed Mattemburgh geschreven,
Het boek, met mooie foto’s, geeft een beeld hoe de bewoners van het buitenhuis Mattemburgh, dat ruim 170 jaar geleden werd gebouwd, het unieke landgoed hebben kunnen behouden, zelfs door twee wereldoorlogen heen. Het boek beschrijft een belangrijk stuk lokale geschiedenis, die tot nu toe vrijwel onbekend was.

Praktische informatie

Op 11 september wordt Ad’s boek ’t Hof van Cuypers, wonen en werken op landgoed Mattemburgh, gepresenteerd. Het boek, dat € 29,95 gaat kosten, kan nu al gereserveerd worden bij de uitgever Pictures Publishers in Woudrichem en wordt dan gratis verzonden. Op de website van de uitgever zijn een paar pagina’s te zien die een goede indruk van het prachtige boek geven.

 

Reacties

Cookieinstellingen