16 januari lezing ‘Oude en nieuwe vormen van spiritualiteit’

Foto: PB

Werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit organiseert lezing ‘Oude en nieuwe vormen van spiritualiteit’.

“Noem het woord spiritualiteit en mensen denken meteen dat je zweverig bent. Een groot misverstand, wat ons betreft: zelden hebben we zoiets aards mogen beleven als tijdens de cursus Christelijke Meditatie die we in Bergen op Zoom verzorgd hebben.” Aan het woord zijn Ruud Jellema en Annemiek Vogels, die op woensdag 16 januari een lezing houden in Hoogerheide.

Christelijke Meditatie

De avond gaat over oude en nieuwe vormen van spiritualiteit, waaronder Christelijke Meditatie. Dat wat ons mensen beweegt en inspireert om het dagelijks leven op een christelijke manier te leiden, heeft juist met onze menselijke lijfelijkheid te maken, volgens de sprekers. “

Centraal staat onze ADEM, dé verbinding tussen God, onze Schepper en de mens. De bezoekers worden deze avond theoretisch bijgespijkerd over diverse methodes en manieren van meditatie, maar zij gaan vooral praktisch aan de slag: oefenen in ontspanning, met de juiste ademhaling. En uiteraard gaan de inleiders de aanwezigen uitdagen om hun stem te gebruiken.” Kortom, een spannende én ontspannende avond, waarmee de bezoekers hopelijk nog lang vooruit kunnen.

Vijf lezingen

De lezing is de derde in een cyclus van vijf lezingen in totaal. Inleiders zijn ds. Ruud Jellema en musicus/theoloog Annemiek Vogels. De lezingenreeks Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit heeft als thema: ‘Opnieuw beginnen’, een actieve bezigheid, je moet er iets voor doen. Wat helpt je? Waar haal je je inspiratie uit? Hoe vind je de moed om door te gaan? Wellicht geeft de lezing over nieuwe vormen van spiritualiteit inspiratie.

Parochiekerk te Hoogerheide

De avond is in de ontmoetingsruimte van de parochiekerk te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134, van 19.45 uur tot 21.45 uur. Vanaf 19.30 uur staat koffie/thee voor u klaar. Om de kosten te dekken wordt een (vrijwillige) bijdrage gevraagd van € 5 per avond.
De verantwoording voor de organisatie ligt bij de werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit.

Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met Thea Diercks, 06- 48460859 of Wimke Overbeek 0164 614166

'

Reacties

article
10853
16 januari lezing ‘Oude en nieuwe vormen van spiritualiteit’
Werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit organiseert lezing ‘Oude en nieuwe vormen van spiritualiteit’. “Noem het woord
https://woensdrecht.nieuws.nl/16-januari-lezing-oude-en-nieuwe-vormen-spiritualiteit/
2019-01-09T07:30:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2019/01/04150639/stained-glass-1181864__340.jpg
Christelijke Meditatie
Activiteiten, Hoogerheide, Nieuws